Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cilt beyazlatıcı maskeler Pirinç Unu Maskesi

Pirinç tarlalarında gün boyu çalışan Asyalı hanımefendiler su olmadığından dolayı pirinç suyuyla banyo alırlar ve güneş altında bronzlaşacaklarına daha da beyazlarlarmış ve hatasız bir tene haiz olurlarmış. Yaşanan bu durum pirincin etkin bir cilt beyazlatıcı olduğunu ortaya koymuştur.

Asırlardır Asyalı hanımefendiler tarafından tatbik edilen bu organik deri beyazlatma formülünü biliyor muydunuz? Pirincin içindeki para aminobenzoik asit, ferulik asit ve allantoin materyallerinin deriyi güneşe karşı muhafaza ederken deriyi onardığı, deriyi beyazlatarak deri izlerini yok ettiği ve sıkı hale getirerek pürüzlülükleri azalttığı bilinmektedir. Pirincin bu niteliklerinden istifade etmek için 2 metot mevcut; pirinç toniği yahut pirinç maskesi. Pirinç maskesi için lüzumlu materyaller sırasıyla şu şekildedir;

1 avuç pirinç unu

1 çay bardağı süt,

Tabak ve kaşık,

Bileşiği sürmek için bir fırça.


İlk olarak pirinç ununu tabağa koyup azar azar sütü katıp bir taraftan da karıştırıyoruz. Maske yoğunluğuna ulaşıncaya değin sütü ilave etmeye devam ediyoruz. İyice harmanladıktan sonrasında tenimize fırça yardımıyla tatbik edip 20-30 dakika kadar bu halde bekleyerek su ile duruluyoruz. Duruladıktan sonrasında şayet yaptıysanız pirinç toniği sürerek ekstra tesir meydana getirebilirsiniz. Bu metodu haftada 2-3 defa minimum 1 ay düzenli olarak tatbik ederek teninizi beyazlatabilir ve kırışıklarınızı az hale getirebilirsiniz.

Kaynak: cilt beyazlatıcı maskeler

 
Toplam blog
: 12
: 1086
Kayıt tarihi
: 14.10.14
 
 

Sakarya Üniversitesi bünyesinde yer alan Mühendislik fakültesinin gıda mühendisliği bölümünden me..