Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '11

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cilt güzelliği ve makyajla ilgili pratik bilgiler

Cilt güzelliği ve makyajla ilgili  pratik bilgiler
 

Bugün sayfamı kadınlar için yararlı olabileceğini düşündüğüm, aile büyüklerimden ve çevremdeki diğer hanımların cilt bakımı ve makyaj hileleri ile ilgili derlediğim bilgileri sizlerle paylaşmak için kullanacağım.

Sevgili hanımlar, bildik bir tabir vardır, çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır diye. Ben bu dayatmacılıkla ille de birilerine güzel ya da şirin görünmek için değil, kendi beden ve ruh sağlığımız için her daim bakımlı ve özenli görünmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu özenin de sadece kadının değil elbette erkeğin de kendisine göstermesi gerekmektedir.

Günümüz ekonomik koşullarında gönül istese de bu bakımı cepler müsade etmemekte bununda hepimiz farkındayız. Şimdi konuyu daha fazla dağıtmadan tasarruflu annelerimizden kalan fakat işe yaran birkaç püf noktası işte:

*İşte evde hazırlayabileceğiniz en ucuz nemlendirici; önce yüzünüzü temizce yıkayın ve hiç kurulamadan bir parça vazelin alıp iyice yedirin yüzünüze, yağlı görünüm yok oluncaya kadar sık, sık ıslatmaya devam edin. Bu işlemi birkaç hafta tekrarlayın ve cildinizdeki değişikliği buradan birlikte tartışalım. Ve küçük bir sır, birçok pahalı güzellik malzemelerinin ana maddesi vazelindir…

*Cildinizin kuruyup çatlamaması için; derin bir kaba ılık su doldurun çok az elma sirkesi dökün ve yüzünüzü bu su ile bolca yıkayın, kendi kendine kurumasını bekleyin. Bu uygulamayı her gün yaparsanız cildinizin ph dengesi düzenlenecektir. Özellikle akneli ciltler için etkilidir diyebilirim. (İşlemden önce cilt temizlenmelidir!)

*Cilt ve makyaj tazeliği için maden suyu; yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra maden suyu püskürtün. ( doğal tonik etkisini düzenli kullanımda göreceksiniz). Makyajınızı yaptıktan sonra yüzünüze maden suyu püskürtün ya da maden suyuna batırılmış bir kağıt mendil ile hafifçe tampon yaparak sürerseniz makyajınız daha uzun süre bozulmadan tazeliğini koruyacaktır.

Bu günlük bu kadar. Yarın sizlerle sivilce kurutma, ev de peeling , yüz maskesi , saç kremi, şampuan hazırlama formüllerini ve pratik tırnak bakımı bilgilerini paylaşacağım…

Hoşça, mutlu ve güzel kalın sevgili hanımlar…

 
Toplam blog
: 85
: 1590
Kayıt tarihi
: 23.11.10
 
 

Yaş otuzbeş yolun yarısı eder demiş üstad demesine ama, benim yapacak çok şeyim var:)! Anneyim, e..