Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '11

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cilt güzelliği ve makyajla ilgili pratik bilgiler 2

Cilt güzelliği ve makyajla ilgili pratik bilgiler 2
 

Günaydın sevgili hanımlar, bir günlük aradan sonra evde kolayca yapabileceğimiz ekonomik ve pratik cilt bakımı önerilerime devam etmek istiyorum. Her kadın kendine bakmaktan güzel görünmekten keyif alır, günümüz ekonomik koşullarında profesyonel anlamda zor olsa da, başta temizlik ile evlerimizde bizler de küçük dokunuşlarla, kendimize ayıracağımız yarım saatle daha mutlu olabiliriz diye düşünüyorum. Sözü daha fazla uzatmadan kaldığımız yerden devam edelim.

*SİVİLCELER; her yaş döneminde kadınların kabusu çözüm, sivilceli bölgeye günde bir kaç kez limon suyu uygulayın!

*CİLTTEKİ GÖZENEKLERİN TEMİZLENMESİ: Küçük bir tencere de kaynatılmış su içine; yarım limon kabuğu veya suyunu, bir avuç naneyi, maydanoz ve adaçayını ekleyin. Saçlarınızı toplayarak, gözlerinizi kapatın ve yüzünüzü bu karışımın buharına tutun. Sonra porların kapanması için yüzünüzü bol su ile yıkayın. Not(!): Bu yöntemi haftada bir kezden fazla uygulamayın, cildinizin doğal yağ dengesi bozulur ve cildiniz kurur.

*YÜZ MASKESİ: Yulaf ezmesini suyla karıştırıp macun kıvamına getirin, yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin. Kuruduğu zaman, ileri-geri hareketlerle yüzünüzden çıkarın, bu uygulama ile ölü derilerden ve siyah noktalardan kurtulmuş olursunuz.

*CİLT SORUNUNA ŞEKRLİ TATLANDIRMA: Ciltteki yağlı noktaları, bir çay kaşığı toz şeker ile sabun köpüğünü karıştırarak elde ettiğiniz solüsyonla temizleyin, sonuca şaşıracaksınız.

*SAÇLAR: Bir çay kaşığı şeker veya jelatini ılık suda eriterek kullanımı kolay bir mizampli losyonu hazırlayabilirsiniz.. Ya da saçlarınızı sararken bayat bira sürün.

SAÇ MASKESİ: Mayonez kuru saçlar için çok iyi gelir, 1/2 su bardağı mayonezi kuru yıkanmamış saçlarınıza sürün, plastik bir torba ile saçlarınızı sarın ve 15 dakika bekleyin. Şampuanlamadan önce bol su ile yıkayın.

GÖZ KREMİ: Yatmadan önce göz altlarınıza hint yağı sürünüz(!) Fakat kokusuz olanını tercih edin.

TIRNAKLAR: 1 su bardağı ılık suya1/2 limon suyunu ekleyin, tırnaklarınızı 5 dakika bu suda bekletin. Kuruladıktan sonra tırnaklarınızın etlerini törpü ile geriye doğru itin. Daha sonra limon kabuğu ile tırnaklarınızı ovun ve yumuşak bir bezle tırnaklarınızı parlatın…

Umarım işinize yarar, saygılarımla, mutlu ve hoşça kalın….

 
Toplam blog
: 85
: 1590
Kayıt tarihi
: 23.11.10
 
 

Yaş otuzbeş yolun yarısı eder demiş üstad demesine ama, benim yapacak çok şeyim var:)! Anneyim, e..