Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cilt lekesi oluşumu ve lazer ile leke tedavisi

Cilt lekesi oluşumu ve lazer ile leke tedavisi
 

Leke oluşmasında en büyük etken güneştir. Yüksek oranda maruz kaldığımız güneş ışınları yaz sonunda kabusumuz olacak lekelenmelere yol açabilir. Pul pul dökülme, kızarıklık ve düzensiz cilt tonu bu nedenle oluşabilecek hasarlardan birkaçıdır. Ciltteki melanin içeriğinin miktarı cildin gerçek rengini belirler.

Gebelik, doğum kontrol hapları gibi, genetik nedenler, yaşlılık , veya kullanılan ilaçların yan etkileri sonucu, güneş, kaşımak, ağda,vb gibi şeyler cilt lekelerine neden olmaktadır. Bu görünüm bir çok hastada ciddi rahatsızlık hissi yaratır. Hem iş hem de özel yaşantısını olumsuz etkiler. Bir çok kadın hasta bu lekeli görünümü kamufle etmek amacıyla yoğun kapatıcı ve fondöten kullanır.

Fakat kalıcı sonuçlar elde emek için mutlaka tedavi olunmalıdır. Lekeler için bir çok tedavi yöntemi sayılabilir bunlardan bir kaçı; prp, mezoterapi, dermapen, fraksiyonel lazer,kimyasal peeling tarzı işlemlerdir. Derin lekeler daha açık renkte olup tedavileri zordur.

Fraksiyonel lazer ve kimyasal peeling tarzı tedaviler cildi güneşe karşı daha hassas bir hale getirir. Güneş lekelenmelerin en büyük etkeni olduğu için bu tarz işlemler mutlaka kış aylarında yapılmalıdır. Mutlaka cilt yapınıza uygun bir güneş koruyucu kullanılmalı, doğrudan güneş ışığına maruz kalınmamalıdır.

Cilt yapısına uygun doğru müdahale yapıldığında daha sağlıklı ve eşit tonda bir cilde kavuşmanız mümkündür. Lekenin derinliği, çeşiti ve boyutu uygulanacak tedavi yöntemlerine bağlı olarak seans sayısı değişmektedir. 

Tüm okurlara sağlıklı bir hayat dilerim,

Op.Dr.Ferruh Bingül
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
www.ferruhbingul.com

 
Toplam blog
: 8
: 1031
Kayıt tarihi
: 29.11.15
 
 

19 Mart 1970 tarihinde Niğde'de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Eskişehir'de tamamladım. Dah..