Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cilt Rengini Açmak İçin Doğal Çözüm Önerileri

Cilt Rengini Açmak İçin Doğal Çözüm Önerileri
 

Cilt rengini açmak için doğal çözüm arayanlar pek de az değil. Cilt kararması ağda veya epilasyon sonucu görülebiliyor. Ayrıca tamamen hormonal ve doğal sebeplerle de cilt renginiz koyu olabilir. Cildim çok koyu rengini nasıl açabilirim diyorsanız size birkaç önerim var.
 
Cilt rengi neden koyulaşır?
Hiçbir ekstra işlem yapmasak bile güneşi sigara, alkol, kimyasal bazlı kozmetik ürünler ve çevre kirliliği cilt rengini koyulaştırmaya yetecek belli başlar etkenlerdir.
 
İstenmeyen tüyler için uygulanan ağda, epilasyon vs gibi yöntemler de ciltte kararmaya neden olabilir.
 
Cilt rengini açmak için doğal çözüm önerilerini denemeden hemen cilt beyazlatıcı kremlere, pahalı işlemlere başvurmayın. Kimyasal içerikli olan bu işlemler cildinizi bugün açabilir ancak ileride erken yaşlanmaya, erken kırışıklıklara veya başka sağlık ve güzellik sorunlarına neden olabilir.
 
Cilt rengini açmak için öncelikle bol su tüketmeyi, cildinizi yeterince ve cilt tipinize uygun ürünlerle nemlendirmeyi unutmayın. Düzenli beslenerek canlı ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Her şeyi denedikten sonra yine de cildim koyu diyorsanız bu yöntemleri deneyebilirsiniz.
 
Cilt rengini açmak için doğal çözüm önerileri
 
Cilt beyazlatan yoğurt maskesi
Bir süt ürünü olan yoğurt, süt içerisindeki vitamin ve mineralleri ihtiva eder. Sütteki laktik asit cilt beyazlatıcı etkisi ile bilinen bir asit türüdür. Bu sebeple cilt beyazlatan yoğurt maskesi denenebilir.
 
1 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp macun kıvamına gelince yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Yoğurt maskesini tüm cilt tipleri için uygulayabilirsiniz. 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın ve çok ovmadan pat pat yaparak havlu ile kurulayın.
 
Cilt beyazlatan un maskesi
Evet dildiğimiz unu cilt beyazlatmak için kullanabilirsiniz. Un maskesi özellikle yağlı ciltler için ideal bir maskedir. Cilt rengini açmak için oldukça etkili olan un maskesi fazla yağı almada da etkilidir.
 
Pirinç suyu ile yüz beyazlatma yöntemi
Yapmanız gereken tek şey bir miktar unu macun kıvamına gelene kadar su ile karıştırıp sürmek. Un maskesini cilt kararması sorunu yaşadığınız bölgelere uygulayın ve kuruduktan sonra durulayın.
 
Cilt rengini açmak için doğal çözüm limon maskesi
Evde hiç limonata yaptınız mı? Biraz fazla sayıda limon sıkınca ellerinizin beyazladığını fark edeceksiniz.
 
Cilt rengini açmak denildi mi akla aslında ilk limon gelir. Ayrıca yüksek miktarda C vitamini ve antioksidan içerdiği için cildi de besler.
 
Limon suyunu cilt rengini açmak için bir kaç farklı şekilde kullanabilirsiniz.
 
- Taze sıktığınız limonun suyunu makyaj pamuğu ile cildinize direkt olarak uygulayabilir, 1 saat kadar bekletebilir ve durulayabilirsiniz.
- 3 çay kaşığı limon suyunu 1 çay kaşığı zerdeçal ile karıştırıp macun kıvamına getirebilir ve cildinize uygulayabilirsiniz.
- 1 çay kaşığı limon suyu, süt tozu ve balı yine macun kıvamına gelene kadar karıştırın ve cildinize sürüp 15 dakika bekletin. Bu uygulamayı her gün yapabilirsiniz ancak limon suyundaki asit cildi tahriş edebileceği için bence yine de hafta 1-2 defayı geçmemekte fayda var.-
 
Cilt rengini açmak için doğal çözüm arayanlara umarım bu tariflerden biri yardımcı olur. Sizin de cilt rengini açmak için uyguladığınız yöntemler varsa lütfen bana yazın ??
 
Bu arada her seferinde söylüyorum ama yinelemekten zarar gelmez. Açık yaranız varsa bu maskeleri lütfen denemeyin. Maskelerden birini uyguladığınızda tahriş, kızarıklık, kaşıntı vs oluyorsa hızlıca yıkayın, nemlendirin ve geçmiyorsa lütfen bir uzmana danışın.
 
Öpücükler
 
 
 
 
Toplam blog
: 96
: 242
Kayıt tarihi
: 17.03.16
 
 

Gizem Aydoğan ile İyilik Güzellik ..