Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hakan Karaduman (Akdenizli)

http://blog.milliyet.com.tr/akdenizli

12 Aralık '06

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Çilyad...

Çilyad...
 

“ Melek ” dendiğinde aklınıza neler gelir? Saf, temiz, çalışkan, verici, paylaşımcı, dertlere merhem olan, öğreten, eğiten, önder, bilge kelimeleri gelir benim aklıma. Size melek insanlardan da bahsedeceğim;hep moralimizi bozmayalım değil mi.

Sayın Prof.Dr.Aytuğ Atıcı ve çok değerli ekibinden söz edeceğim. 24 saat boyunca tüm yaşamını kuşatan bilimsellik ve doktorluk mesleğini yaşam biçimi haline dönüştürmüş; sabah altıda başlayan yaşamları gece yarılarına kadar “i nsanlara adanmış ” yaşamlardan bahsediyorum. Uzun bayram tatillerinde, yıl başlarında, herkes için özel ve kutlanası günlerde dahi hastanelerde, öğretimde, bilimde olan insanlardan bahsediyorum.

Sayın Prof.Dr.Aytuğ Atıcı’ ının yaşam sloganıdır: ” Yaşatılan bir çocuk(bebek), yaşatılan bir umuttur ” der hocamız. Ferdi kardeşimiz için yazdığım yazıda tırnak içinde yazmıştım: '' yaşatılan bir hayat, yaşatılan bir umuttur”.

Hocamızın liderliğinde "çocuklarda ileri yaşam desteği "kursları başlatılmış ve inanılmaz güzel sonuçlara ulaşılmıştır.

Bilir misiniz “çilyad” kursuna(çocuklarda ileri yaşam desteği) katılan doktorlar olarak bizlerin artık çok daha fazla insan hayatı kurtardığımızı.Üstelik tüm Türkiye’de onların gece gündüz çabalarıyla kaç hayat kurtarıldığını?

Hatta size daha güzel bir örnek vereyim;bir doktor arkadaşımızın gönüllü gittiği Sudan da çilyad sayesinde Sudanlı bir bebeğin hayatını kurtardığını bilir miydiniz…

İşte, tüm bu güzellikleri yaşatan ve Türkiye’nin her yerinde kurs açabilmek,her türlü olumsuz şartları olumlu şartlara çevirmek adına gece gündüz çaba gösteren bu insanların her birine melek diyorum…

Üstelik sayın Prof.Dr. Aytuğ Atıcı’nın Türkçe’ye çok değer verdiğini de eklemekten onur duyarım.Tıp dilini Türkçeleştirerek; insanların anlamlarını bildiği ve sağlığına sahip çıkacağı bir ülke özlemiyle sever dilimizi.

Çok değerli Sayın Prof.Dr.Aytuğ Atıcı ve arkadaşlarına dünyanın en güzel çiçekleriyle…

İnsanlık; sizleri hep sevgi gülümseyişleriyle ve güzel çiçeklerle alkışlayacaktır…

Saygılarımla…

http://biryardimeli.bz.tc/

 
Toplam blog
: 470
: 551
Kayıt tarihi
: 28.08.06
 
 

Ateşten denizleri mumdan gemilerle geçmeye" benzer hayatımız. Mutlaka mavi gökyüzü görünecektir. Gid..