Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Cimbom 100'ü Bulur Mu?

Cimbom 100'ü Bulur Mu?
 

Galatasaray'ın geçen seneki savunma sorunlarına sahip kadrosu kimileri tarafından 2000 yılındaki unutulmaz kadro ile kıyaslanıyordu ancak bu karşılaştırmanın ne denli yanlış olduğu sarı kırmızılıların geçen seneki başarısız performansı ile çok net anlaşıldı. Bu sezon ise başta teknik direktör Rijkaard olmak üzere çok önemli isimleri kadrosuna katan Galatasaray taraftarlarını ziyadesiyle heyecanlandırıyor.

Sezonun ilk iki haftasında bulunan yedi gol Galatasaray'ın zengin hücum hattının beklentiyi nasıl gerçeğe dönüştürdüğünün kanıtı. Bu performansa bir de Netanya'ya iki maçta atılan tam on gol eklenince Galatasaray'ın gol yollarında ne denli etkili bir takım olduğu çok rahat anlaşılıyor. Bir sezonda 100 golü bulmak için bilindiği gibi maç başına üç gol bulmak gerekiyor ve sarı kırmızılılar mevcut performansıyla bu başarıyı gösterebilecek takımların başında geliyor.

Galatasaray'da Keita'nın sağdan, Kewell'ın da soldan bindirmelerinin yanı sıra Arda'nın ileri üçlünün arkasındaki performansı gerçekten göz doldurucu ve bu oyuncuların vasat görünümleri dahi takımın rahat bir şekilde gol pozisyonu bulmasına yeterli olacaktır. Sarı kırmızılıların endişe uyandıran tek mevkisi savunmanın önündeki ikilisi. Bugün Mustafa ve Barış'tan oluşan ikili geri orta saha başarılı bir performans gösterdi ancak hücum ağırlıklı oynayan takımda rakibin biraz daha güçlü, geri orta saha oyuncularının da biraz daha formsuz olduğu haftalarda takım savunması sorun yaşayabilir.

Neticede Galatasaray, özellikle önde olduğu maçlarda ve dişine göre olan rakiplere karşı, bol gol bulmaya devam edecek gibi görünüyor ancak sarı kırmızılıların takım savunması anlamında rüşdünü ispat etmesi için biraz daha beklemek gerek.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..