Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Cimbom'dan Paşa'ya tokat 3-2

Cimbom'dan Paşa'ya tokat  3-2
 

Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Galatasaray rakibini 2-0 geriden gelerek, maçı kazanarak çok kritik bir üç puanı hanesine yazdırdı. Galatasaray geçen hafta sahasında aldığı 2-2'lik şok Başakşehir beraberliği sonrası çıkıyordu sahaya ve dolayısıyla da zor geçmesi beklenen bir mücadeleydi. Kasımpaşa'da ise geçen hafta istifa eden deneyimli teknik direktör Shota'nın eksikliğinin kimilerine göre Galatasaray için avantaj teşkil edeceği yönünde iken kimilerine göre de hoca değişikliğinin ev sahibine katacağı ekstra moral motivasyonu ile Galatasaray'ı sıkıntıya sokabileceği yönündeydi. Nitekim de öyle oldu ilk yarı da cim bom bom defansında inanılmaz açıklar vererek adeta rakibinin ekmeğine  yağ sürdü. Zaten Galatasaray bu sezon bu maça kadar oynadığı 24 maçta yediği 28 golle defansif anlamda pek de iyi sinyaller vermemişti. Ama Allah'tan Galatasaray'ın kalesinde Muslera gibi deneyimli bir file bekçisi var. Uruguaylı skor 2-0 iken 51'inci dakikada Adem'in kafa şutunu çıkararak-maçın kırılma anı-takımı ve Hamza Hoca'yı adeta ipten alıyordu! İlk yarıda iki takım da amatör defans hataları yaptı. Galatasaray'ın buna ilaveten hücumda zorlanmasının ve gol atamamasının baş aktörü Olcan'ın beceriksiz oyunuydu. Olcan hızlı ama bu yeteneğini takım avantajı lehine kullanmayı beceremiyor. Bu iki faktörlere oyun disiplini ve defansta yapılan acemi hatalar da birleşince ilk yarıda Galatasaray adına oyundan erken kopma gerçekleşti.
 
Ama şu da bir gerçek ki ikinci yarıda  güzel şeyler de -cim boma adeta sihirli değnek değmişcesine- vardı.Galatasaray bu devrede müthiş bir geri dönüşe imza atarak şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti. Bu galibiyette Melo'nun eksikliğinde müthiş oynayan Hamit Altıntop 'a, Selçuk İnan 'a ve oyuna çok akıllı bir değişikle Hamza Hoca tarafından Olcan'ın yerine oyuna dahil edilen Burak Yılmaz üçlüsü ikinci yarıda sazı eline aldı ve Galatasaray ikinci yarının başında bulduğu erken gollerle önce oyuna dengeyi getirdi ve ardından Umut Bulut 'un şahane asistine uçarak yükselen Burak Yılmaz'ın akıl dolu golüyle maçı koparmasını bildi. Burak değişikliği olmasaydı Galatasaray maçı çok zor kazanırdı gerçekten de.
 
Bir parantez açmamız gereken isim ise Yasin Öztekin. Futbolu bilerek oynuyor hem gol vuruşu var hem de asist özelliği var. Belki devamlılığı tam yakalayamamasına rağmen çok özelliği ile dikkat çekmeye devam ediyor ve A Milli Takım formasını da bizce çoktan hak etti! Gerçekten bu ülkenin en iyi top kullanan oyuncularından biri olan Selçuk ile beraber onu izlemek büyük zevk.
 
Galatasaray nihayet 70 maç aradan sonra 2-0 geriden gelerek maçı çevirerek galip geliyordu. En son Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray 2011-12 sezonunda Samsunspor deplasmanında 2-0 geriden gelerek maçı 4-2 kazanmıştı.
 
Bu arada maçı bizzat tribünden izleyen Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak 'ın  maçın son dakikalarında aniden  tansiyonu fırlamış ama şükür ki ciddi bir şey değilmiş stattan bizzat yürüyerek çıkmış. Tüm camiaya geçmiş olsun!
 
Yorum: Erdem Dinseven
foto www.futborsa.com.tr
 
 
Toplam blog
: 17
: 325
Kayıt tarihi
: 17.04.12
 
 

Spor ve özellikle futbol çocukluğumdan beri önemlidir yaşamımda. Futbol konusundaki yazılarımı ve..