Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Cimbom kendini yormadı: Galatasaray 3-0 Trabzonspor

Cimbom kendini yormadı: Galatasaray 3-0 Trabzonspor
 

Galatasaray deplasmanda 6 maçtır gol yemiyor ve 4 maçtır da kazanıyor..


Spor Toto Süper Ligde, Galatasaray zor geçmesi beklenen maçta, deplasmanda Trabzonspor'u 3-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Galatasaray'ın gollerini Elmander ve eski takımına karşı oynayan Selçuk inan ile Ceyhun Gülselam kaydetti. Maçın 58. dakikasında Zokora'nın kırmızı kart görmesiyle de maç bir antreman havasına büründü.

Derbi zaferinden sonra kadroyu bozmayan Terim deplasmandaki maça da çift forvetle başladı. Hafta içi Lille ile çok zorlu bir sınava çıkan ve son anda kaçan ikinci turun hayal kırıklığını yaşayan karadeniz temsilcisinde ise Alanzinho ve Celutska yedek kulubesinde başladı. Halil ve Henrique orta sahanın kanatlarında oynarken ilerde de sezona müthiş başlayan ancak son haftaların formsuz ismi Burak oynadı. Colman ve Zokora'nın yanında Adrian orta sahayı üçlerken; defansta da Serkan, Giray, Glovacki ve Cech oynadı.

Misafir takım maça adeta 1-0 önde başlayarak büyük bir avantaj yakaladı. Taraftarın genelde mesafeli davrandığı ve bugün de çok iyi oynamayan Kazım golde inatçılığını konuşturdu. Elmander de derbide kaldığı yerden devam etmiş oldu.

Golden sonra oyun ortada giderken hatta Trabzon yavaş yavaş ağırlığını koymak isterken; Galatasaray geride çok iyi kapandı ve ani hücumlarla da rakip defansa zor anlar yaşattı. Özellikle Elmander'in sırtı dönükken aldığı toplarla aniden hızlanması ve direkt kaleyi düşünmesi olumlu gelişmelerdendi. Eğer Baros biraz İsveçli'ye ayak uydursa yada Kazım-Emre biraz daha ceza sahasına girse maç daha erken kopabilirdi.

Oyun bu şekilde devam ederken, ilk yarının son anlarında yine hızlı gelişen bir Galatasaray atağında hakem serbest vuruşa hükmetti. Topun başına geçen Melo kaleciyi şaşırtırken vuruşu gerçekleştiren Selçuk güzel bir frikik golüne imzasını attı. Selçuk attığı golle sanki topu her aldığında kendisini ıslıklayan taraftara cevap veriyordu.

2. yarıda iki takımın da aynı kadrolarla başlaması belki de Trabzon yedek kulubesinin yetersizliğinin göstergesiydi. Gerçekten de Alanzinho dışında oyuna sonradan girip maçın kaderini değiştirecek bir futbolcusu yoktu Şenol hocanın.

Devrenin hemen başında Elmander'in pasında Melo golü atsa maç kopabilrdi. Hemen ardından Zokora'nın hakemin hemen yanındaki bir hareketiyle takımını 10 kişi bırakması maçı bitirdi. Hafta içi zor bir maç oynamış ve son anda 2. turu kaçırmış; ardından şike iddianamesiyle başka bir şok yaşamış Trabzon'un moralli Galatasaray'a cevap verecek gücü kalmamıştı.

Sarı kırmızılı futbolcular da rakibine ayak uydurunca maç tatsız bir hal aldı. Galatasaray'lı futbolcular kendi aralarında sık sık ve çok rahat paslaşırken rakipleri sadece seyretti. Öyle ki Ayhan oyuna girmek için topun dışarı çıkmasını uzun süre bekledi. Yine fazla forma şansı bulamayan Ceyhun da oyuna giren son isim oldu. Sonradan girenlerle birlikte sahadaki eski Trabzonspor'lu futbolcu sayısı 3 e yükseldi ve taraftarların tepkisi de yükseldi. Ancak sahadaki futbolcular tribünlerdeki o kazanma hırsını gösteremedi.

90+1'de yine eski bir Trabzon'lu Ceyhun golünü attı ve maçın skorunu ilan etti.

Hakem çok tartışılacak bir karar vermedi. Kırmızı kartta da bence haklıydı ki Zokora kendisinden beklenmeyen bir hareket yaptı. Yine taraftarların Baros'a atmak istediği pet şişenin kaleci Tolga'ya isabet etmesi de ilginç bir enstantane oldu. Geçen sene takımı ligde zirveye çıkaran oyuncuların gittikleri İstanbul takımlarındaki etkileyici performansları da Trabzon camiası için üzüntü verici.

Kısacası Galatasaray devrenin bitimine yakın form tuttu ve büyük ihtimalle de ilk yarıyı lider bitirecektir. Trabzon ise Avrupa'daki performansını lige yansıtamadı. Bazı oyunculara fazla yük bindi ve şimdi dar kadronun dezavantajını yaşıyorlar. Uefa'da da zorlu rakiplerle eşleşmeleri büyük ihtimal. Yani işler iyi gitmiyor. Devre arasına kadar maksimum puan toplayıp ardından takviye yapmalılar. BJK ve Galatasaray'dan sonra Trabzon, Fenerbahçe'ye de kaybederse asıl sorunlar o zaman başlar.

 http://www.facebook.com/#!/semih.tursen

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..