Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Çin bile Amerikalaşırken...

Çin bile Amerikalaşırken...
 

Görgüsüzlüğün dünyanın hiçbir yerinde sınırı yok emin olabilirsiniz.


Çin bile Amerikalaşırken... 

Mao'nun kemikleri sızlıyordur eminim.. Mao, yani modern Çin'in, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusunun... Bir ömrü kapitalist düzenle özellikle de Amerikan kapitalizmiyle savaşla geçiren bir adamın kemikleri sızlamasın da ne yapsın bugünlerde. 

Çin hızla batılı bir tüketim toplumuna dönüşürken, sosyal yapısı da hızla köksüz ve çarpık bir amerikan özentisine benzetiliyor, dönüştürülüyor. "Değişim... değişim" nakaratıyla aynılaştırılan farklı ülkelerin aynılaştırılmış yöneticileri ailesine Çin yöneticileri de hızla ve başarıyla katılıyor. 

Toplumundan kopuk, devlet eliyle hızla zenginleştirilmiş bir burjuva sınıfı, modası yüzyıllar önce geçmiş yöntemlerle yaratılıyor alalacele. Peşinden aristokrasi ve 150 amerikan doları aylık için bayram eden çakma bir işçi sınıfıyla birlikte. Devlet eliyle palazlandırılmış yeni ve ölçüsüz zengin sınıfı, her gün "Ben senden daha görgüsüzüm" naralarıyla koca cumhuriyeti yerinden oynatıyor. 

Fabrikada çalışan sıradan bir işçi günde 5 Amerikan Doları için ömür çürütürken; 82 yaşında ölen Chen Laotai adlı kadın için koca Çin ayağa kaldırılıyor. Dünkü Sabah gazetesinde okuduğum habere göre 8 limuzinle getirilen 600 müzisyen ve 1000 rahip selama duruyor çinli ninemiz! için... 1 milyon Amerikan Dolarına malolan cenazede 16 ayar altınla kaplı toplar ateşleniyor durmaksızın. Coğrafyalar farklı da olsa zulüm aynı zulüm ezilen aynı ezilen... Kimsesiz, gariban, ezik işçi ve köylü sınıfı... 

Çinden 10.000'lerce km uzakta Anadolu'da türk köylü ve işçi ve dahi orta sınıfı, memuru, çalışanı aynı cenderede sıkıştırılıyor. "Tek dişi kalmış" Amerikan cenderesinde... 1949'da 10.000'lerce km ötede Çin; 1950'de Anadolu Amerikanlaştırılmaya, soysuzlaştırılmaya çalışılıyor alalacele... 

Amerikan (Batı) Kapitalizmine ve kürtçülüğe ve şeriatçılığa baş kaldırmış Mustafa Kemal Atatürk ve onun soylu halkı yüce gönüllü Anadolu insanıyla 10.000'lerce km.ötede Mao ve onun halkının tam 60 yıldır aynı ellerce uyutulmasının, uyuşturulmasının tesadüf olması ihtimali % kaç sizce? 

Çin'de Mao'nun kemikleri sızlıyor. Anıtkabir'de Mustafa Kemal'in. 

Nerdesiniz ey bu toprakların gerçek sahipleri? Nerdesiniz ey tek dişi kalmış Amerikan cellatlarını bu topraklardan kovacak yurtsever türk evlatları? Nerdesiniz kahraman bir milletin altın kalpli sahipleri türk anaları? Nerdesin her değişimin ve dönüşümün en önünde koşan neferleri üniversite öğrencileri? 

Gelin... gelin... tek bir şey için gelin. Dünyayı her gün biraz daha gözü dönmüş bir vahşetle işgal eden Amerikan kapitalizmine karşı tek bilek, tek yürek olalım. 

Yoksa... Bugün Libya yarın Ankara... Haberin ola ... 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..