Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '14

 
Kategori
Bilgisayar
 

Çin bilgisayarları ve Windows 8 çökme sorunu

Çin bilgisayarları ve Windows 8 çökme sorunu
 

İnsan mı kukla robotlar mı?


Bimeks’ten satın aldığım Çin malı Sony Vaio dizüstü bilgisayar  daha bir ayı dolmadan  Windows 8 güncellenmesi sırasında  çöktü. İçindeki bütün bilgiler de gitti!


Bimeks firması bilgisayarı yeniden yapılandırmaya çalıştıysa da olmadı. Bimeks yetkilisi  Windows 8 ve 8.1 hakkında çok şikayet aldıklarını ve Windows 9’un yakında piyasaya çıkacağını bildirdi! Bunun üzerine cihazı yetkili  Sony Servis’e götürdüm. Düzenlenen arıza tespit tutanağında donanımsal arıza olmadığı, ancak, Windows 8 yazılımında sorun olduğu belirtilerek

"Yazılım sorunlu. Recovery bölümü bozulmuş."

şeklinde not konuldu. Ne demek bu?  Yani, Windows 8 yazılımı sorunlu, kendi kendine kurtarma bölümü bozulmuş!  Bu arada yazılım çökmesi garanti kapsamına girmediğinden benden 75 TL işçilik (!) ücreti alındı tabi ki netekim…

Windows 8 recovery düzeneğinin yetersizliği veya Sony donanım kalitesizliği söz konusu olduğu halde  ben bu parayı neden ödemek zorunda kaldım? Efendim Sony Türkiye’nin e-postayla verdiği yanıt şu: 

“Eğer yetkili servisler cihazlara Windows yazılımın yeniden yükler ise bu işlem için ücret talep etme yetkileri vardır.”

 İyi de o ücreti o zaman yazılımı yapan Microsoft firmasından talep etsenize! Çin mallarındaki bu tekelleşmeye, kalitesizliğe ve firmaların vurdumduymazlığına kim dur diyecek? Misyon, vizyon, ISO Kalite Yönetimi vs. hepsi lafı güzaf o halde! Peki benim bir yurttaş herhangi bir talepte bulunma yetkim yok mu? Yok. Niyeymiş? Çünkü sen küçük düşünüyorsun! Büyük düşün aslanım! Millet ne işler çeviriyor sen  75 TL’nin hesabını yapıyorsun. Boş bir ayakkabı kutun bile yok! Hade anca gidersin!

Zavallı bir ülkenin zavallı bir yurttaşı olmanın  üzüntüsü içindeyim!

 
Toplam blog
: 129
: 1871
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1968 yılından bu yana dinler tarihi, mitoloji, sosyoloji, antropoloji, dinbilim, teozofi, metafiz..