Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '11

 
Kategori
Dünya
 

Çin'in kurnazlığı ve sinsiliği

Çin'in kurnazlığı ve sinsiliği
 

Çin'in sinsiliği ve gizliden Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatma hevesi...


Çin'in sinsiliği ve gizliden Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatma hevesi... 

Çin'in hızla büyüyen ekonomisi bütün Dünya'yı kıskandırıyor bu bir gerçek. Ama Çin herkesi uyutarak askeri atağa kalkmış durumda. Bunu yazmamın sebebi Çin hakkında en son okuduğum 2 haberle ilgili. 2 hafta önce Çin Ukrayna'dan eğlence gemisi yapmak için gemi satın aldı. Baya büyük bir gemi. Fakat sonra Çin o gemiyi Uçak Savaş Gemisine çevirerek denize saldı. Bunun üzerine ABD, Çin'den bunu açıklamasını istedi. Fakat cevap vermedi. Tamam hadi neyse bu bir uçak savaş gemisiydi. Bu füzeyle yokedilebilir. Ama en son ki olaya kimsenin tahammülü kalmaması gerekir. O olay şudur; 

"45 milyon ton ağırlığındaki ve yaklaşık 491 metre" büyüklüğünde bir asteroid 2029 yılında Dünya'ya çarpacakmış. Çin'lilerde güyam bunu etkisiz hale getirmek için "KAMİKAZE" adında bir uydu yapıyorlarmış. Bu sadece haberin bir bölümü. Bakın bu uydunun içeriği ne basına anlatıldı ne de Dünya'ya tanıtıldı. Çin sadece böyle bir uydu geliştirdiğini Dünya'ya duyurdu ve "Dünya'yı korumak amaçlıdır" dedi. Yukardaki yazıyı okuduysanız gemiyi de "Eğlence gemisi yapacağız" diyerek almışlardı. Dünya farkında değil belki ama üçüncü dünya savaşının temelleri atılıyor. Ve bu herkesin gözü önünde oluyor. Düşünüyorum neden kimse bu gidişe "dur" demiyor? 

Bütün bunlar bir tarafa, Amerika'nın eski gücünü kaybettiğini bütün Dünya görüyor. Şu an merak edilen tek şey var oda; Amerika'dan sonra süper güç kim olacak? Bunlara verilen çok cevap var. Kimisi Rusya diyor kimisi Çin diyor. Hatta Hindistan diyen bile var ama bu imkansız gibi birşey. Ama kimse Türkiye demiyor. Her neyse. Benim bu yazıyı yazmamdaki amaç Çin'in sinsiliğini ve kurnazlığını anlatmak istememdi. Ayrıca bir şey ifade etmek istiyorum. 

Çin'in Urumçi Bölgesinde yaşayan Türk'ler her gün katlediliyor. İsrail'in Filistin'lilere yaptığının daha beterini Çin Urumçi Türk'lerine yapıyor. Bu konuda Türkiye ne zaman sesini duyuracak? Amerika'nın bile Çin'e laf edemediği bir dönemde bizimde pek bir şey yapmamız beklenemez. Ama bu durum bitmeli. Türk kardeşlerimizi öldüren zihniyet büyük bir güç haline geliyor.  

Çok sinsi ve gizlice büyüyen güç var. Eğer Çıbanın başı küçükken sıkılmazsa bu büyür. Merakım Amerika, Çin'in büyümesi karşısında neden suskun? İleride onu halledeceğini mi düşünüyor acaba? Bence yanılıyor. Çünkü Çin, eğer şimdi önlemi alınmazsa ilerde durdurulamaz bir güç haline gelecektir. Bunu herkes biliyor ama neden kimse önlem almıyor? Özellikle Amerika? 

 
Toplam blog
: 8
: 1957
Kayıt tarihi
: 25.08.11
 
 

Benim ilgi alanım siyaset ve uluslararası ilişkilerdir. Yazdığım blogların kaynağı haberlerdir fakat..