Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '12

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Çin mutfağının Beyoğlundaki temsilcisi-Çin Çin

Çin mutfağının Beyoğlundaki temsilcisi-Çin Çin
 

Feminen ambiyanslı daha çok hanımların müdavim olduğu bir restoran Çin Çin. Mekânda Çinli aşçılar çalışıyor, yemekler sipariş verildiği an pişirilip servis ediliyor. Sadece hafta içi öğlenleri açık büfe yapıyorlar.

Dana etinden mantı, marul, havuç, mantar, yeşil soğan, siyah Çin mantarı ile yaptıkları Wonton Çorbasıyla yemeğe başlıyorum. Tavuk suyunu tavuk kemiklerinden yapıyorlar, bulyon kullanmıyorlar. Çorbadaki mantıyı ise makinede açmışlar, biraz kalın.

Soya fasulyesinden tofuları kendileri yapıyor, salatada kullanıyorlar, tofuyu ilginç bir lezzet.

Erik sosu, soya sosu hazırlanan Mançurya işi sebze köftesi ise damak çatlatacak cinsten.

 

Sıradaki yemek dana eti, Lahana, havuç, soya filizi, yeşil soğan hazırladıkları soya soslu noodle. Hazır noodle yerine kendileri yapsa, dana nuar yerine daha yağlı bir et seçilse çok daha başarılı bir yemek olur.

Çin Çin’de el ile açılmış mantı ve noodle ise göz dolduruyor.Önceki gelen hazır mantıyla, noddle ile aralarında dağlar kadar fark var.

İkisinden deyim yerinde ise lezzet fışkırıyor. Elde hazırladıkları buharda pişen Çin mantısı ve erişteyle Çin  daha iyi şeyler yapabileceğini kanıtlıyor.

Tatlı ekşi tavuğu denemeye değer ama benim favorim General Tso tavuğu. Sıcak Soya filizi salatası da sınıfı geçiyor.

Yemeği Çin mutfağının klasik tatlılarında kızartılmış dondurma ile noktalıyorum. Gerek ambiyansıyla gerek kalite/ fiyat açısından Çin Çin bu ilginç mutfakla tanışmak isteyenler için biçilmiş kaftan.Diğer yemek yazılarımı http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ 'dan okuyabilirsiniz.

Çin Çin: 0212 244 21 85

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Toplam blog
: 45
: 1685
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..