Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '19

 
Kategori
Sinema
 

Çin Seddi

Yönetmen /  Yimou Zhang
Tür / Aksiyon, Macera
Süre /1 saat 43 dk.
Vizyon tarihi / 29 Aralık 2016
 
İki askerin kara barutu araması ile başlayan yolculuk, askerlerin Çin Seddi'ni koruyan muhafızlara yakalanması ile sonuçlanır.
 
Çin Seddi'ni koruyan ordu, setin gerisindeki yaratıkların setti aşmamaları için savaşmaktadırlar. Yaratıkların saldırdığı bir  anda bizim iki asker üstün başarı gösterir ve Çinlilerin beğenisini kazanır. Daha fazla konuya girmeden konunun bu çerçevede ilerlediğini belirteyim.
 
Görsel açıdan hayli iddialı olan yapım buna paralel sesler konusunda da hayli başarılı. Çinlilerin askeri disiplinini yüksek teknoloji şöleni ile harmanlayan yönetmen, izleyiciye adeta teknolojik bir şov yapıyor.
 
Davulların ritmi, bu ritme göre askerlerin pozisyon alması, duvarın üzerinde bölüklerin görev dağılımları ve Çin balonları, konuya derinlik katan,  yaratıcı ayrıntılar olarak karşımıza çıkıyor.
 
Tabi işin içine Uzak doğu faktörü girince, bol dövüş sahneleri, havada uçma-zıplama gibi uçuk  figürleri bol bol görüyoruz.
 
Son olarak, aslında hakkını sinemada 3D olarak veren filmi, ev ortamında en azından sağlam bir ses sistemi ile izlemenizi tavsiye ederim.
 
 
Toplam blog
: 55
: 61
Kayıt tarihi
: 26.01.19
 
 

1984 Ankara doğumluyum.Çeşitli sektörlerde çalışmış olup şu anda, lojistik sektöründe operasyonel..