Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '14

 
Kategori
Hamilelik Öncesi
 

Çin Takvimi ile Bebek Cinsiyeti hesaplama

Çin Takvimi ile Bebek Cinsiyeti hesaplama
 

Çin Takvimi


Çin Takvimi ile Bebek Cinsiyeti Tahmini 2 adet veriye dayanır; Hangi ayda, kaç yaşında gebe kaldınız? Bu iki meselenin cevabıyla, Çin'de 700 senedir uygulanan bir yolu kullanarak çocuğunuzun cinsiyeti ile ilgili büyük ihtimalle doğru bir tahminde bulunabilirsiniz.

Bir hayli Asya ülkesinde bebek bekleyen çiftler, teknolojik gelişmelerle bebeklerinin cinsiyetini erkenden öğrenseler de, emin olmak için 'Çin Takvimi' ve halk inanışlarına da müracaat ediyor. Annenin yaşı ile hamile kaldığı ayın bilinmesi vaziyetinde yüzde 90 doğru netice verdiği öne sürülen ve Çinli astroloji bilginlerince hazırlanan Çin Takvimi, Çin'de 700 senesi aşın bir müddettir kullanılıyor.

21 yaşında kız ve 30 yaşında erkek çocuk ihtimali fazla

Çin Takvimine göre, annenin yaşının hamile kalınan ayla kesiştiği nokta bebeğin cinsiyetini ortaya çıkarıyor. Mesela 30 yaşında olan bir anne adayının mart ve mayısta hamile kalması vaziyetinde bebeğinin cinsiyeti kız, diğer tüm aylarda ise erkek olurken, 21 yaşındaki anne adayının ocakta hamile kalması vaziyetinde bebeğinin cinsiyeti erkek, diğer tüm aylarda kız oluyor.

İnsanlık tarihinin en daha önceki cinsiyet belirleme metodu Çin Takvimi ‘ dir. Çin takvimi üzerinde bir çok spekülasyon yapılmasına karşın cinsiyet belirlemek için gayret gösteren çiftlerim büyük bir bölümü kesinlikle “çin takvimi” ni uygulamaya çalışırlar. Bazıları çin takvimine göre istedikleri cinsiyette çocuk sahibi olduklarında takvime güvenmekte ve tanıdıklarına önermekte, bazıları ise istediği netice olmadığında takvimin işe yaramadığını belirtmektedir. Çin takvimi yüzyıllardır Çinlilerin cinsiyet belirlemek için kullandıkları bir çeşit takvim sistemidir. Yüzyıllar süresince çin yetkilileri doğan çocukların cinsiyetine göre kayıtlar tutmuşlardır ve bu kayıtlara göre bir genelleme yaparak istatistik oluşturmuşlardır. İşte çin takvimi bu milyonlarca hem de milyarlarca doğum verisine dayanmaktadır. Çinliler "çin takvimi" kullanımının %90-%95 başarılı olduğunu öne sürmelerine karşın çin takvimi metodunun rastgele bir ilmi geçerliliği yoktur. Çin takvimi çalışma prensibi belirli yaştaki kadınların belirli aylarda cinsel birliktelik ile kaldıkları gebeliğin cinsiyetini belirlemek üzerine heyetmiştir. Çin takvimi kullanımında sözgelimi 24 yaşında olan bir kadın mayıs ayında gebe kalması vaziyetinde bebek erkek olacak, kasım ayında gebe kalırsa kız olacaktır. Çin takvimi ve kullanımı bilhassa kız veya erkek çocuk sahibi olmak isteyen evli çiftlerin en çok müracaat ettikleri yollardan biridir. Bir çok kadın ayrı olarak geriye dönük olarak doğumdan sonra bebeklerinin cinsiyetini çin takvimi kullanarak bu yolun geçerliliğini de aralarında konuşmakta ve tartışmaktadırlar. Özellikle kadınlar arasında çin takvimine göre gebe kaldım ve bebeğin cisiyeti tuttu tarzı sohbetler çok olmaktadır. ÇİN TAKVİMİ yalnızca eğlence ve hoş zaman geçirme emeli ile sitemize konulmuştur. Çin Takvimi ve neticeleri tamamiyle yoruma açıktır. Erkek olsun kız olsun her çocuk değerlidir ve aynı şekilde sevilmeye ve sevgiye muhtaçtır. Allah herkese sıhhatli, hayırlı evlatlar kısmet etsin...
Çin takvimi isimli uygulama da yazılan verilerin doğruluğunun net olduğunu söylenemez.Gebelik Haftası Hesaplama ekibi doğru olmadığını yalnızca genelleme üzerine heyeti bu uygulamayı size sunmaya çalışmıştır.çin takvimi

 

 
Toplam blog
: 17
: 1642
Kayıt tarihi
: 29.06.14
 
 

Merhaba, Vatanımı seven biriyim. Boş zamanlarımı siyasi yazıları okuyarak veya yorumlayarak g..