Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '18

 
Kategori
Bilim
 

Çin Yapay Zeka İçin Harekete Geçmiş, Gerek Yok Çinliler Zaten Yapay Zekalı

Çin Yapay Zeka İçin Harekete Geçmiş, Gerek Yok Çinliler Zaten Yapay Zekalı
 

Çin yapay zeka için harekete geçti!

Çin hükümeti, yapay zekada küresel liderlik hedefi kapsamında Pekin'de, 55 hektar alana 2,1 milyar dolar maliyetle yapay zeka teknopark kampüsü kuracak.

Çin, ülkenin başkenti Pekin'in banliyö bölgesinde yaklaşık 55 hektar alana yayılacak tarihteki ilk yapay zeka teknoparkının projesini tamamladı. Xinhua haber ajansının aktardığına göre sadece yapay zeka (AI) geliştirilmek için kullanılacak parkın maliyeti 13,8 milyar yuan yani 2,1 milyar dolar olacak. 5 yıl içerisinde tamamlanacak kampüs 400 firmaya ev sahipliği yapacak. Şirketlerin üreteceği yıllık değer ise 7,5 milyar dolar olacak.

Yapay zeka teknopark kampüsünde odaklanılacak teknolojiler yüksek hızlı büyük data, bulut bilişimi, biyometrik, derin öğrenme olacak.

Çin'de en zor sınavlardan olan Gaokao'yu internet bağlantısı olmadan 10 dakikada 100 puan alarak öğrencilerden daha hızlı çözen AI Maths robotu. (internet)

Yapay zekada duygusal derinliklere takılıp kalmayan, pratik, çözümcü bir algı da var. Çin’in teknoloji devrimini heyecanla izliyoruz. Bizde de ufak ufak kımıldamalar var, merakla bekliyoruz.

Çin insanının düşünsel yapısı bilime çok uygun. Belki komünist düzen özgürlük vermediği için Çin insanı kendini gösteremedi, batıdan geri kaldı. Yoksa biz biliyoruz ki Çin bilimin kaynağı.

Fakat bir yandan da endişe var. Yapay Zeka çalışmalarının başarıya ulaşması halinde bu devasa nüfusun elinde başka şekle dönüşebilir. İnsanlığımızı kaybetmeden her şey olabilir her şeyi yapabiliriz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..