Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Çin Yolcuları - 2

Evet bir önceki yazımızda çin'e gitmek için herşeyi halletmiştik şimdi yola çıkmaya hazırız.
Bilindiği üzere Çin gerek alan gerek nüfus açısından çok büyük bir ülke ve bundan dolayı ülke'nin farklı lokasyonları farklı özellikler gostermektedir. Ben genelde güney kısımlarından bahsetmek istiyorum. Bunun en önemli nedeni ise gerek ticaret için olsun gerek turistik amaçlı olsun gerek eğitim için gitme amacınız olsun. Çin'in güney kısmı size bunların hepsini en iyi şekilde sunabilmekte.

Tercih edilen en önemli merkezlerden biri olan Guangzhou Türkiye'den uçak ile yaklaşık 11 saat uzaklıkta. İstanbuldan direk uçuş olmadığı için ilk öncelikle pekin veya Şangay'a gitmeniz gerekmekteç Bu yaklaşık olarak 7.5 saat sürüyor ve ordan sonra 4 saat kadarlık bir uçuş sizi bekliyor. Guangzhou ile saat farkımız kışın +5 yazın ise +6 saattir.Bunun sebebi ise Çin'de saat ileri almak gibi bir kavram yok. Uçuş esnasında olabildiğince rahat kıyafetler giyerek uçuşunuzu kendiniz için rahat bir hala getirebilirsiniz. Ayrıca unutmamak gerekir ki bagaj taşıma hakkınız 20 kg ve en fazla iki parça ayrıca kabinlere 8 kg ağırlığında bir el bagajı ve sırt çantanızı veya laptop çantanızı alabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için aşağıda ki linke bakabilirsiniz.

http://www.thy.com/tr-TR/help/faq/general_baggage_information.aspx

Guangzhou şehri Çin'in güneydoğusun da yer almakta ve şehrin tarihi ve genel bilgilerini aşağıda ki linkten bulabilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Guangzhou

Çin'e ilk indiğiniz noktada gümrük ile karşılaşacaksınız. Bu nokta muhtemelen Pekin (Beijing) veya Şangay (Shangai) olacaktır. Burda kısa bi pasaport kontorolünden sonra iç hatlara geçerek yolculuğunuza devam edebileceksiniz. Pasaport kontrolü kısa ve kolay olacaktır. Herhangi bir tasanız olmasın. Ama bilmelisiniz ki Çinde ki gümrük memurları pek ingilizce bilmiyor. İç hatlardan Guangzhou uçağınız için biletinizi onaylatmanız lazım ve bu süre biras uzun sürebileceği için elinizi hızlı tutmanızda fayda var. Son uçuşunuzuda tamamladıktan sonra artık Guangzhou'dasınız. Devamı bir sonraki yazımızda Çin yolcular-3'te kaldığımız yerden devam edecez.

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..