Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Çınar ağaçları ve "gargat" ağaçları...

Çınar ağaçları ve "gargat" ağaçları...
 

internetten alınmıştır


Kıyametle ilgili hadislerden biri de Yahudilerin kutsal saydığı "gargat ağacı" ile ilgilidir. Bu hadise göre, kıyamet yakın tüm Siyonist yahudiler yok edilirken, ağaçlar taşlar bile arkasına saklanan "yahudi"yi haber verecek, ancak "gargat ağacı" haber vermeyecektir; çünkü o Yahudilerin ağacıdır...

Hadisin sıhhatı nedir bilmiyorum... Bunu araştıracak da değilim... Ancak, bu türlü hadislerin çoğu zaman sembolik ifadeler taşıdığına inanıyorum. Yani, muhtemeldir ki, o zamanın insanları için bazı ifadeler, onların anlayacağı biçimde sembolize edilmiş olabilir.

Bu hadis'in korkusuyla Yahudilerin İsrail'de boyuna "gargat ağacı" diktiğine dair rivayetler ne kadar gerçek onu da tam olarak bilmiyorum... Bu yönde bir çok iddia internette boy geziyor ama internetin özellikle böyle işlerde ne kadar güvenilir olduğu da malum?

Yine de, kimi inanç, felsefe ve ideolojilerin kimi simgeler kullandıkları ve bununla bir tür gizli anlaşmalar sistemi kurdukları inkar edilemez bir gerçektir... Çoğu zaman abartılıyor olsa bile İlluminati gibi, masonik yapılanmalar gibi, çeşitli "tarikatleşmeler" gibi illegal teşkilatların varlığını biliyoruz.

Gargat ağacına dönersek; ağacın tüm ağaçlar ve taşlar arkasına gizlenen "Yahudi'yi haber verirken, söz konusu ağacın arkasına gizlenen Yahudiyi saklaması, belki de ağaç sembolu üzerinden belli kişi ya da "teşkilatları" haber vermek içindir.

Yoksa, bildiğimiz bir ağacın dile gelip konuşması mantıklı değilse, gargat ağacının konuşmayıp arkasına saklanan Yahudiyi koruması da martıkla açıkalanacak gibi değil... O zaman ya bu hadiste bir sorun var diyeceğiz, ya da hadisin bazı şeyleri sembolleştirdiğini kabul ederek anlamaya çalışacağız.

Birincisi için bir şey söyleyecek durumda değiliz... En azından bir Hadis uzmanı olmadığım için ben söyeyemem... Ancak, bu hadisin bazı sembolik ifadeler kullandığını düşünerek yorumlama yapabilirim...

Belki de, bu coğrafyada daha çok yetişen ve geniş gövdesiyle insan saklamaya elverişli olan "gargat ağacı" bir sembol olarak söylenmiş ve bununla kıyamet zamanlarında siyonizmi koruyup kollayacak kişi, kuruluş veya gizli açık yapılınmaların tümü kastedilmiştir.

Bu yorumu neye dayanarak yaptın derseniz, şöyle söyleyeceğim; benden başka bir çok kişi de bazı siyasi parti ya da dini grup ya da gizli açık çeşitli teşkilatlanmaların "gargat ağacı" sembolünü kulandıklarını ve bununla kendilerinin "siyonist" koruyucusu olduğunu lanse ettiklerini iddia ediyorlar.

Bunun bir örneğini yazıya seçtiğim resimde göstermiş oldum... Şöyle ki, HDP'nin amblemindeki ağacın gargat ağacı olduğunu ve ayın zamanda bu ağacın subnüminal PKK yazısı olduğun iddia edenler olmuş ve bu bayağı bir tartışma yaratmıştı.

Bunlar biraz uçuk iddialar olsa bile, günümüzde İsrail'i korumak ve kollamak adına nice doğrudan veya dolaylı; açık ya da gizli iş yürütenler olduğuna hiç şüphe yok dünyada ve Türkiyede...

Bu kurum kişi ve kuruluşlar öylesine kamuflaj yapıyor, öyle farkıl maskeler takabiliyor ki, yıllarca onu bir "çınar ağacı" sanıyorsunuz ama bir gün geliyor onun "gargat ağacı" olduğunu anlıyorsunuz.

Çünkü, onun da açık açık "savaşa"  katılma ve son kullanım tarihi geçmeden önce piyasaya sürülme günü gelmiş oluyor.

Bunları bildiğimiz için, kim "çınar ağacı" kim "gargat ağacı" kuşkuya düşüyoruz... Kimbilir bazen de aşılama yoluyla çınarlar "gargat" haline getiriliyor olabilir.

İhanetin binbir çeşidini yaşamış bir milletin ferdi olarak, yoğurtları üflemek zorunda kalıyorsak, suç bizim mi?

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..