Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '12

 
Kategori
Deneme
 

Çınar teorisi

Çınar teorisi
 

Ölümsüzlük mümkün mü?

“Dünyanın yaşayan en yaşlı ağacı İsveç’in Dalarna bölgesinde bulunan 9550 yaşında bir Ladin. Yaşlı Ladin ağacı, zaman içinde meydana gelen büyük iklim değişimlerine karşın sakince büyümesini sürdürerek hayatta kalma konusunda inatçı bir görünüm sergiliyordur...”

Biliyorum, bu yazının bilimsel değeri yok… Ama yani bir ağaç 9550 yıl yaşayabiliyor ve biz 60 yaşında ölüyorsak bilimsel olmayan yazılar da Cern raporu gibi önemli olabiliyor. Bilim çıkacak ve bana alt tarafı ağaç olan bir bitkiyle yaratılışına bile akıl erdiremediğimiz insanın ömrü arasında neden böylesine muazzam bir fark olduğunu anlatacak. Bunu yapmadığı sürece Kerim Korkut bilimsel olmayan yazıları yazmaya devam edecek.

“Biz yaratmadık, git Tanrı’ya sor, ya da özellikleri farklı da ondan…” diye geçiştiremezler. Burada, evrenin bir köşesinde, ben dünyanın cahili, bu olaya dayanarak ölümsüzlüğü düşünebiliyorsam bilimin görevi sadece tespitle bitmez.

Bu konuda araştırmalar tamamlanmış, ayrıntılar ortaya çıkarılmış,neyin ne olduğu net olarak belli olmuştur. Ama bulunacak gerekçeler ne kadar bilimsel olursa olsun böylesine bir farkı açıklayamayabilir.

“Sürekli yağmur yağıyor ya da yeraltından su geliyor. Ayrıca kökleri sayesinde topraktaki besinleri sürekli alıyor…” Bu mu yani? Ladin ağacı bunun için mi bizden 9500 yıl daha fazla yaşıyor? Biz de su içiyoruz. Vücudumuzun üçte biri su. İyi beslenenlerimiz 72 tür gıda tüketiyor. Bu muazzam fark işte hormonlu yiyecek, kirli çevre, sigara migara vs ile açıklanamaz. 9500 yıl yaşayacağız deyin, 100 olumsuzluğun 99’unu kaldırırım. Böyle şey olur mu ya! Allah’ın ağacı on bin yıl yaşayacak, biz üç günde öleceğiz!

Üstelik 9550 yaşındaki ladin ağacının bizim gibi sağlığını koruyacak aklı da yok. Bizim gibi yazın güneş, kışın petek soğuktan sıcaktan korunmuyor. Ulan en basiti böcekler bitirir yer ya! Ladin amca bizim gibi raid mi kullanıyor? Sittiri b…tan bir ağaç Allah’ın dağında 9550 yıl yaşıyor, biz hem de doktor kontrolünde 60’ında nalları dikiyoruz.

İnsanoğlu, ben aptal olabilirim ama yani burada da bir acayiplik yok mu? “Belki vardır ama bulamadık bilemedik…” dersin olur biter. Yok, “türü farklı da, özellikleri değişik de…” gibi kandırmacalar, literatürün iknasız iknaları Korkut gibi Aristo’yu bile çöpe atmış insanlara sökmez! Benim de türüm farklı, kırkayak kaç yıl yaşıyor? Özelliklerimiz benziyor ama köpek balığı kaç yıl yaşıyor?

9550 yıl ömrü olan ağacın özel olarak araştırılması gerekir. Akıl almaz bir anatomik sisteme (kendi kendini bile koruyabiliyor) sahip insanın 60’ında ölmesi de tabii ki. 60’ında ölüyorsak yaratan bu kadar niye uğraşmış tövbe tövbe! Ben mal olsam, insanla ağacı karşıma koysalar, tersini söylerdim. Yani ağacın ömrü 60 yıl, insan 9550 yıl. Bizdeki sistemlerin hangisi ağaçta var?

Bir sağlık kitabında şöyle bir şey okumuştum: Eğer kanımız her an tertemiz olabilseydi sonsuza kadar yaşardık. İmkânsız mı bu? Bir şehrin suyunu tertemiz yapıyorsunuz da… En azından bir deneme. Bir âdemi vücudu-mesela beni (Belki gerçek olur da…) Cern atölyelerinde… Olmaz mı yani?

E olmadı 9550 yıllık ladin ağacındaki şartları insan için yaratalım. Alıp götürün beni ladinin olduğu yere. Gömün köklerimi İsveç dağlarına. Kuzey buzdan buzlu su, fiyortlardan rüzgâr, üşümeyim/donmayım, kutup ayıları yemesin… Sarhoş şoför kurbanı üç yaşındaki çocuğa üç yıl vade biçen sakallıdan uzak (Bu arada 9550 yıl yaşayan ladin ağacını Allah yaratmadı mı? Niye bize bu kadar cimri davranmış tövbe tövbe)

Beyler, ya da böyle değilse, bildiğimiz gibi değilse… Yaratan, kullarım araştırsın bulsun demişse… Üç yaşında sarhoş şoförün öldürdüğü çocuğun aslında 9550 yıl ömrü varsa…

Böyle değildir, diyebiliyor musunuz? Araştırmalarınız bitti mi? Sona geldiniz mi? BEYLER! BÖYLE DEĞİLDİR DİYEMEDİĞİNİZ HER ŞEY BÖYLEDİR; 9550 YIL ÖMRÜMÜZ OLMALI. YA DA BANA AKSİNİ İSPAT ET.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..