Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '07

 
Kategori
Siyaset
 

Cinayet, hedef, sonuç, Türkiyem !

19 Ocak Cuma günü Türkiye ve dünya basınını sarsan ve birinci haberden günboyu işlenen bir cinayet yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin son dönemlerde girmiş olduğu sancılı dönemde bir tarafta MIT Başkanı "Türkiye bölünme tehlikesi içinde" derken, rahmetli Hrant Dink'in ölüm haberinin yapıldığı BBC kanalında Türkiye haritasının Güneydoğu kesimi "karlanarak" gosteriliyorsa oturup iyice düşünmek gerekir.

Dün sıkılan kurşunlar, Türkiye'nin bağımsızlığına da sıkılmıştır. Başta ABD olmak üzere tüm AB ülkeleri tam da Türkiye'de özgürlükler kısıtlı , azınlık hakları problemli ve sözde ! ermeni soykırımı kabulü için çalışmalar yaparken, artık ellerinde müthiş bir gerekçeleri var.

Türkiye Cumhuriyeti topraklarında nefes alan herkes istediklerini düşünebilir, ve başkalarının hayatlarına müdahale etmeyecek şekilde özgürce yaşayabilir, severiz sevmeyiz ama bir insanı sevmesekte cezalandırmak bize değil Türk Adaletine düşer ...

Beni esas üzense Doğu'da her gün şehitler verirken böyle bir tepki birlik halinde basından ve halkımızdan bu kadar kısa sürede verilmezken, iki gün önce onlarca Türkmen öldürülürken bu kadar detaylı yayınlar yapılmazken , şimdi ne değişti ?

Ben bu ülkenin geleceği için üzgün ve endişeliyim. Dış güçlerin ekmeğine yağ süren olaylar ülkemizde yaşandığı ve basın tarafından hep bir ağızdan ön planda tutulduğu sürece huzursuzluğum kat kat artmaya devam edecektir.

 
Toplam blog
: 22
: 870
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

Nişantaşı Işık Lisesi, Yıldız Teknik Üni. Matematik Muh. ve İstanbul Bilgi Üni. MBA eğitim hayatımı ..