Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '09

 
Kategori
Kitap
 

Cinayeti gördük

Cinayeti gördük
 

Bazen bir görüntü çok şey anlatır...


<ı>

"Hayat okul.

Dersler

En son ders, son nefes verme

Herkes kendi tezine göre

Son nefesini sunar...

Tiyatro - perde kapanır, ışıklar söner - ortalık aydınlanır."

...

Kuddusi Okkır 19 Haziran 2007 tarihinde son derece sağlıklı olarak evinden alındı, on üç ay tutuklu kaldı, bu süre içinde ciğerinde kanser hücrelerine rastlandı, tam teşekküllü bir hastanede tedavi olma talebi reddedildi, kanser hücreleri ciğerden kemik iliğine, oradan da beyine geçti, doktorların teşhisi "Beyinde metastas var. Dördüncü evre. En çok üç ay..." şeklindeydi, 1 Temmuz 2008 tarihinde ölüm döşeğinde iken tahliye edildi, daha sonra açıklanan iddianamede adı bile yer almadı, hakkındaki suçlamaların ne olduğunu öğrenemeden 6 Temmuz 2008'de tahliyesinden beş gün sonra yaşama gözlerini yumdu.

Kuddusi Okkır'ın 30 Temmuz 2007 tarihinde tedavi olma isteğini dile getiren dilekçede elyazısı son derece akıcı durumda, sayfanın sol tarafına yazmış olduğu isminin altına attığı imza aynı akıcılığı taşıyor. Yaklaşık sekiz ay sonra 14 Nisan 2008 tarihinde vermiş olduğu ikinci dilekçede artık el yazısı kesinlikle okunmuyor. İmza ise bir öncekine hiç benzemiyor. Olaylardan habersiz bir kişiye ikinci dilekçeyi gösterseniz iki sonuca ulaşabilir. Yazmayı yeni öğrenen bir çocuğun veya son nefesini vermek üzere olan birinin şuursuz karalamaları...

Kimdi Kuddusi Okkır?

1948 yılında Adana'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik- Matematik Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede işletme mastırı yaptı. 1975 yılında Sabriye Okkır ile evlendi, 1978 yılında Oytun isminde bir çocukları oldu.

...

Bu kitap Kuddusi Okkır'ın cezaevinde kısa bir süre tutabildiği günlüğündeki anılarından, savunma özetinden, yazdığı şiirlerden ve eşi Sabriye Okkır'ın anlattığı acı gerçeklerden oluşuyor.

"Cinayeti Gördük" te maktul ve tanık, gördükleri cinayeti anlatıyor.

Kuddusi Okkır olayı üzerine daha sayfalar dolusu yazı yazılabilir.

Ancak,

Gerek yok...!

Daha kısa yoldan sonuca ulaşmak isteyenler düz bir kağıt parçasını Kuddusi Okkır'ın kitap kapağındaki resminin önce sol tarafına daha sonra sağ tarafına kapasınlar. İki görüntü arasındaki fark onlara çok şey anlatacaktır...

...

Cinayeti Gördük

Kuddusi-Sabriye Okkır

Anı - 2.Baskı/230 sayfa

Cumhuriyet Kitapları

<ı>
 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..