Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Cinayetin sorumlusu bireysel silahlanmaya izin verenlerdir

Cinayetin sorumlusu bireysel silahlanmaya izin verenlerdir
 

Balıkesir’de Karşıyaka taraftarlarının bulunduğu bir benzinlikte kavga çıkmış, o sırada bir kurusıkı tabanca veya pompalı tüfek patlamış ve bir kişi ölmüş (1).

Eğer bir kişi üzerinde veya yaşadığı yerde bir silah bulunduruyorsa, o silahla bir eylemde bulunacağı kesindir.

Bir varsayımda bulunalım:

Diyelim ki, ülkemizin yöneticileri bireysel silahlanmanın ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu farkındalar, önüne gelen herkesin silah sahibi olmasını önlediler ve o benzinlikteki o kişisel silah yoktu. Ne olurdu:

O benzinlikte yine kavga çıksa ve herkes birbirine saldırsa. Oradakilerin kimisi kaçardı, kimisinin orasında burasında ezikler olurdu, belki birilerin kolu çıkardı veya kırılırdı, belki de kaşı patlar kanardı. Bunlar da hoş durumlar değil ama içinde ölüm geçmeyen bir haber olurdu.

Oysa şimdi ne oldu, bir silah patladı ve sıradan bir kavganın sonunda bir ölüm haberi geldi.

Yöneticilere sesleniyorum:

Bireysel silahlanmanın önlenmemesi nedeniyle bütün ölümlerin sorumlusu sizsiniz. Eğer kendinizi o ölümlerin sorumlusu gibi yani bir katil gibi hissetmek istemiyorsanız, önleyin silahlanmayı.

(1) Karşıyakalı taraftar pompalıyla öldürüldü (16-11-2008, Milliyet): http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=spor&KategoriID=&ArticleID=1016856&Date=16.11.2008

Ankara, 16 Kasım 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..