Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '13

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
427
 

Çinekop balığının ızgarası hakkında

Çinekop balığının ızgarası hakkında
 

Harika beyaz etli balık


Altı kişilik olan 1, 5 kilo çinekop, kesilir, temizlenir, tatlı su ile yıkanır, hafifçe tuzlanır. Suyundan arındırılması için süzgeçte 10 - 15 dakika kadar bekletilir. Diğer taraftan ızgara yağlanır ve balıklar ızgaraya yerleştitilirler. Elektrik ızgarasında veya Kömür ateşinde 10 -15 dakika pişirilirler. Afiyet olsun.

Not : Izğaraya sıvı yağın sürülmesinin nedeni, balıkların yapışmaması içindir.

Elinizin yanmaması için eldiven kullanınız. 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 4753
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster