Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '19

 
Kategori
Sinema
 

Cinnet (The Shining)

Vizyon Tarihi: 23 Mayıs 1980 

 

Süre: 142dk 

 

Tür: Gizem , Korku 

 

Yönetmen: Stanley Kubrick

 

Stephen King'in 1977'de piyasaya çıkan Medyum isimli kitabından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda 1999 yılında aramızdan ayrılan efsane isim Stanley Kubrick oturuyor.

 

Film, sezonluk çalışan, daha açık bir ifadeyle kış sezonunda kapanan bir otelde dönemsel olarak bekçilik yapan Jack Torrance ve ailesi etrafında gelişiyor. 

 

Jack bu otel için iş görüşmesinde başarılı olduktan sonra ailesini yanına alır ve kış dönemi boyunca bu otelde yaşamaya başlarlar. Ama otelde bazı paranormal olaylar baş gösterir. Bu paranormal olaylar çerçevesinde  baba karakterindeki  Jack'in ruh hali yavaş yavaş değişir. İşte bu ruh hali değişirken usta yönetmen Kubrick'in yeteneği de kendini göstermeye başlıyor.

 

Olaylara paralel gelişen aksiyon sahnelerinin yanında arka planda Kubrick'in estetik  algıya yönelik yaptığı eşya yerleştirmeleri dikkatimden kaçmadı. 1980 yılının teknolojisi göz 

önüne alınırsa yönetmen mükemmel bir iş çıkarmış diyebilirim. Sabit kamera önünde gerçekleşen olaylar, mekanların ilginç şekilde çok temiz ve steril olması da  dikkatimi çeken diğer unsurlar oldu..

 

Bu tip eski filmleri hep izlemek istemişimdir fakat çekim teknolojisinin geri olması ve seslerin boğukluğu beni hep soğutmuştur. Fakat Netflix nasıl yaptıysa başarmış  bu filmi çok net  ve sesleri berrak bir  şekilde izleyiciye sunmuş.

 

Stephen King gibi bir yazardan esinlenilen fakat Kubrick gibi bir efsane tarafından beyaz perdeye uyarlanan bu yapımı eğer izlemediyseniz mutlaka ama mutlaka izlemenizi, eğer mümkünse Netflix'te kaliteli şekilde izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

 

 
Toplam blog
: 55
: 61
Kayıt tarihi
: 26.01.19
 
 

1984 Ankara doğumluyum.Çeşitli sektörlerde çalışmış olup şu anda, lojistik sektöründe operasyonel..