Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Cinsel, Fiziksel, Ruhsal Uyum ve Ötesi…

Cinsel, Fiziksel, Ruhsal Uyum ve Ötesi…
 

Kadın ve Erkek arasında olup bitenlere kafa yormaya ne zaman başladım hatırlamıyorum ama bu merakımın bitmeyeceğini hep biliyordum.

İki kalbin ve iki beynin birbirine uyumlanmasının ne kadar zor, uyumlandığında da ne kadar kıymetli olduğunu fark etmem çok geç olmadı. Ancak bunun önemini bizzat deneyimlemekte baya geç kaldım.

Yine de şükür.

Evrim Ağacı’nun kurucusu Çağrı Mert Bakırcı’nın ‘Seçilimin Evrime Etkisi ve Uyum Başarısı’ yazısını okumanızı tavsiye ederim. Yazısının içinde kullandığı bir ifade var; “Hayatta kalma mücadelesinin sonucu, uyum başarısı ile belirlenir. Uyum başarısı, hayatta kalma mücadelesinin bir sonucudur.”


Uyum;

Bir bütüne ait parçaların birbirlerine uygunluk hali ve yeni bir duruma alışma hali olarak tanımlanıyor.
İnsan, hayatı yani evrimi boyunca yüzlerce şeye uyumlanma sınavı vermekte.
Yaşadığımız çevreye, insanlara, değişen koşullara, hayatımıza girenlere ve hayatımızdan çıkanlara uyum sağlarken gösterdiğimiz çaba sonucunda yaşadıklarımız ile ‘başarmış’ veya ‘başaramamış’ olarak anılıyoruz. Oysa uyum oldukça kişisel bir durum. Bir insanın bir duruma uyumlanma şekli ile bir diğerininkinin aynı olması neredeyse imkansız.


İşte tam da bu yüzden iki insanın birbirine tam anlamı ile uyumlanması bu kadar değerli.

Duygusal ilişkilerde uyumun tam olması, yani ‘ruh eşliği’, ‘ten uyumu’ gibi büyülü sözlerin söylenebilmesi için; cinsel, fiziksel ve ruhsal olarak uyumlanmanın gerçekleşmesi gerekiyor.

Bunlardan birinin eksik olduğu ilişkilerde belki kısa vadede değil ancak uzun vadede anlaşmazlıkların olmasının sebebi de uyum sorunlarından, yani uyumsuzluktan.


Aklınıza “Ya ruhumun dengini bulamazsam, mutlu olamayacak mıyım?” sorusu geliyorsa bulmak yolunda ilerlemenin zor olmadığını hatırlatmak isterim. Ruhunun dengini bulmanın ilk adımı, kendi dengeni fark etmek ve frekansını uygun konuma getirmektir.

Uyumu yakalayabildiğimiz günlerimiz olsun…

 

Günün Sorusu:

Kadınlar da Erkekler de birbirlerini anlama yolunda hangi konularda tıkanıyor?

 

Papatya Somer

papatya.somer@milliyet.com.tr

instagram.com/papsmood

papatyasomer.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 104
: 199
Kayıt tarihi
: 09.04.15
 
 

Papatya Somer ..