Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

18 Şubat '09

 
Kategori
Biyoloji
 

Cinsel Çekim Bölgesi "Kalçalar"

Cinsel Çekim Bölgesi "Kalçalar"
 


İnsan vücudunun en güçlü kaslarından olan kalça kasları, aslında erkek ve kadında farklı yapıda değildir. Lâkin ergenlikte başlayan hormonal değişiklik, kadının kalçalarında belirli bir yağ birikimine ve buna bağlı olarak da bir yuvarlaklaşmaya sebep olur.


Bir cinsel çekicilik unsuru olarak vurgulanan "kadın yürüyüşü", yâni "kırıtarak" ya da "kalçaları oynatarak" yürüme, kısa kalça kemiğine karşılık dolgun kalçalı olmaktan kaynaklanan bir hareket biçimidir.


Yüzyüze çiftleşebilen yegâne canlı olan insan soyunda, kalçaların cinsel önemi bu yüzden kaybolmuş değildir. Belki dört ayaklılıktan iki ayaklılığa geçişle, kadında göğüsler daha büyük önem kazanmış olabilirler. Fakat bir cinsel uyarım bölgesi olarak kalçaların duyarlılığı kuşku götürmez...


Yuvarlak biçimleri ve bundan ötürü belki de göğüsleri çağrıştırmaları, kalçalara ayrıca belirli bir cinsel çekicilik kazandırır.


İnsanın gelişimini anlatan "Çıplak Maymun" isimli kitabında Desmond Morris, insanın iki ayaklılığa geçmesi ile birlikte, kalçaların cinsel işlevini ikame etmek üzere bir cinsel çekim unsuru olarak göğüslerin büyüdüğünü iddia etmektedir...


Yâni bu görüşe göre kalçalar göğüsleri anımsattıkları için değil, göğüsler kalçaları anımsattıkları için cinsel çekiciliğe sahiptirler.


Açıklaması her nasıl olursa olsun, kalçalar bir cinsel çekim ve uyarım bölgesidirler, işte bu şüphesizdir.


"Kalça fetişistleri" de, işte bu bölgenin adeta büyüsüne kapılan insanlar için yapılan tanımlama ve onlara verilen addır. Bunlar cinsel ilişkide ya da temas olmaksızın cinsel fantezi içerisinde, yalnızca kalçalardan haz alan kimselerdir.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..