Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '08

 
Kategori
Deneme
 

Cinsel Davranışlarda Anormallikler

Cinsel Davranışlarda Anormallikler
 

Cinselliğin insani düzlemden sapmaları içgüdüsel davranışların öne çıkmasından kaynaklanıyor olduğu gözlenmektedir. Cinselliğin temelinde üreme güdüsü arzusunun verdiği seks ilişkileri, insani kavram ve kuralları görmezlikten gelecek durum yaratıyorsa, hayvani içgüdülerinin esiri durumundadır.

Ancak bu cinsel saldırı durumuna gelen davranışlar, içgüdü yönlendirmesinin ötesinde hastalık ve sapkınlık durumu sergiliyor demektir. Yaş durumuna, emsal değerlendirmesini görmezlikten gelerek veya hiç akletmeden buluğ çağı altındakilere taciz ve tecavüz ve hatta sonunda cinayet vakaları klinik vaka veya caniliktir.

Ancak hayvani içgüdüsel seksi dürtüler yeni neslin, daha genç bedenlerden oluşmasını öngörüyor ki genelde yaşlılar gençlere yönelmektedirler. Erkeklerde ki bu gençlere eğilim, bayanlarda geçerlimidir pek tespit edilebilir değildir. Buda kadınların zaten belli yaş üstünde menopoz dönemine girmekte olduklarından hormonsal bir içgüdü yönlendirmesi seks sapkınlığına neden olmasa gerektir.

Onlar için daha ziyade hayatın daha rahat geçmesi ön plana çıkmaktadır. Kurulmuş mutluluğun korunması statükonun muhafazası dikkati çekmektedir.

Erkeklerin içgüdüsel davranışları, akli değerlendirmeyi düşünce alanından çıkarınca hayvani davranış öne çıkmakla birlikte, aklını insani değerler içinde kullanmadan yaptığı davranışlar onun bir anlamda hayvanlaştığı durumunu doğurmaktadır. Belki görünüş formu olarak insan davranışları içinde gibi olabilirler ama nefisleri tahrik etmesi o davranışların insani ve medeni olduğunu göstermemektedir.

Zaten vahiy emirlerine muhatap olmak da akıllı olmayı, akletmeyi gerektirmektedir. Aklın yolunda insani davranış değerlendirmesi yapmayanları Allah da insan olarak muhatap almamaktadır.

Herhalde sübyancı davranış ve ilişkiler içinde olan, ensest sapkınlıklar gösterenler akıl edip düşünen davranışlardan sapmış olmalılardır ki böylesi insani kuralların dışında davranış göstermektedirler.

Yine kırsal kesim yada kent varoşlarında ki yaşlılarda görülen argo deyimlerle destekli şakalaşmalar, aslında yaşlılara duyulan güvenin ahlaki suistimalidir. Oysa ki, görülmektedir ki yaş ne olursa olsun özellikle erkekler üreme fonksiyonlarını korumaktadırlar. Diğer taraftan bu davranışları aslında masumane saf söylemler değil, bir nevi cinsel dürtülerinin açığa vurması olsa gerekir.

Bu ayrıntı ve görünümlerden yaşlı erkeklerin içgüdüsel cinsel arzuları egolarını da yönlendirerek, hayvansal içgüdü gereği olan neslin çoğalması ve en iyi ve dayanıklı nesillerin olması için, doğurganlığın en iyi sonuç verdiği genç karşı cinslere yönelmektedirler. Bu davranışın görünürde ve düşüncede belki farkında değiller zaten, ancak yine içgüdünün bir yansıması olarak bu eylemleri sergilemektedirler.

Medeni beşeri yaşamda, modern yaşamda meşruiyet esastır. Bu da genel olarak yasalarla düzenlenmiştir. Dini referansta da meşruiyet geçerlidir bunun göstergesi aleni nikah sözleşmesidir. Tarafların medeni durumlarının uygunluğu ve evlilik gerektiren biyolojik ve sosyal zaruretler gereği uygun durumdakiler evlilik kurumu oluşturabilirler. Kimse kişisel cinsel arzu ve dürtüleri için manevi kaynak ve kişileri referans veremez. Bu kendi heva ve hevesi için başka değerleri alet etmek ve kullanmak anlamı taşır.

Oysa insan olduklarını fark edip 'aklederek' toplum düzeni içinde sosyal yaşamın ahengini kabullenmek, medeniyete yönelmektir. İnsanca yaşamı öğrenmektir.

İşte kent ortasında vahşileşmiş seks canavarlarının ürperten davranışlarının son örneklerinden:
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=1023074&Date=01.12.2008&b=Sehir eskiyalari guvenlik kamerasinda&ver=50
 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..