Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Cinsel heyecan için çiftlerin yatak sorunsalı

Cinsel heyecan için çiftlerin yatak sorunsalı
 

Aynı yatak mı? Ayrı yatak mı?


Çiftler aynı yatakta yatarsa mı yoksa ayrı yataklarda yatarlarsa mı daha mutlu olurlar?

Aslında her iki durumda da vurgulanmak istenen "çiftlerde cinsel heyecan".

Bir grup uzman diyor ki ; "Eşler arasında heyecan bir kez solmaya yüz tutmuşsa ayrı yataklarda yatmak heyecanı diriltmek yerine kesinkes öldürür."

Ayrı yatakların ilişkiyi daha da soğutacağını, seksin yalnızca birleşme olmadığını, dokunmanın, sarılarak uyumanın da bir seks olduğunu ve insanların adaptasyon yeteneği ile sağlıklı cinsel hayat için birlikte uyumaya alışmaları gerektiğini savunuyorlar.

Diğer bir grup ise bunun tam tersi; aynı yatağı paylaşan çiftlerin gecede ortalama altı kez partnerinin uyanmasına yol açtığını belirterek, iyi bir ilişkinin sırrının ayrı yataklarda yatmak olduğunu söylüyorlar. Uyku, horlama v.s sorunların eşler arasındaki ilişkiye zarar verdiğini iddia ediyorlar.

Sanal dünya da çiftlerin ayrı ayrı yataklarda uyumayı tercih etmelerine neden oluyor. İnsanların artık uykudan önce çeşitli bilgisayar oyunları oynadıklarına, arkadaşlarıyla chat yaptıklarına ve bilgisayarda sörf yapmayı tercih eder hale geldiklerine dikkat çekiliyor.

Sanal dünya ile haşır neşir çiftlerin artık birbirlerine kolayca, “rahatsız olmamak için ayrı odada yatacağını” söyleyebildiği belirtiliyor.

Cinselliğin her yanı kapladığı bir devirde; sanki bir ses herkesin kulağına sabah akşam şöyle fısıldıyor: Seviş, sevişmen gerek, hayat bu!

Hal böyle olunca da, aynı yatakta mı ayrı yatakta mı yatılırsa bu heyecan ve sevişme dürtüsü canlanır diye insanoğlu oturup kafa yoruyor.

Oysa birbirini sevmiş, birbirini tanımış, birbirini anlamış, birbirine bağlanmış olmak zaten sevişmenin ana çıkış noktasıdır.

Artık birbirini hiç tanımadan sevişip, sabah yolları ayırmanın müthiş bir cinsel marifet sayıldığı günümüzde, cinsel heyecanı artırmak için aynı yatak mı ayrı yatak mı diye sorup kafa yormak, belki de abesle iştigal oluyor.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..