Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '19

 
Kategori
İlişkiler
 

Cinselliğe Düşkün Kimse

Siz herkesin cinselliğe düşkün olduğunu mu sanıyorsunuz? Cinsellik konusunda insanlar üçe ayrılır: İlgisiz, normal, düşkün.

Normal olan, cinselliğe düşkün kimse; diğerlerinde özellikle de ilgisizde sorun var.

Bunlar birbirine karışıyor hepsini normal ölçülerde sanıyoruz; düşkün düşkünüm, ilgisiz ilgisizim demiyor çünkü. Biraz da ahlak ve terbiyenin arkasına saklanma var. Tabi bu işin ilmi ölçülerini gündeme getirenler de var.

Cinselliğe düşkün kimselerin ahlaki olarak serbest/zayıf kimseler oldukları düşünülür. Tabii ki tavuk değilse çöplükte ne işi var.

Cinselliğe düşkünlük bilgi ya da davranış değil genetik bir karakterdir. Meslekleri, kişilikleri ve toplumsal konumları ne olursa olsun cinselliğe düşkün kimseler düşkündür.

Bunlar dürtülerinin gereğini yaparlar ama gerek bilinen kişilikleri gerekse toplumsal statüleri nedeniyle niyet ve duygularını açık edemezler. Yine de konuyu döndürüp dolaştırıp bir şekilde cinselliğe getirirler.

Burada önemli şey cinselliğe karşı zaafın ahlak düşüklüğü sanılması. Ahlaklı kişiler de cinselliğe düşkün olabilir ve bunlar da kendilerini kontrol edemeyebilirler.

Diğer yanlış; normal cinsellik diye bir şey uydurmuşlar. Cinsellik coşkun akan bir nehirdir ama sen bu nehirde kontrollü yıkanırsın, tabi cinselliğe düşkün bir karakterin yoksa. Onlar bunu da yapamazlar, aşkları ilişkileri kontrolsüzdür; çünkü içlerindeki cinsellik ırmağını kontrol edemezler.

Cinselliğin kontrolünün asıl nedeni daha fazla mutluluktur. Tabi sonuçta cinsellik alenen yaşanan bir şey değil, bu anlamda da kişi kendini kontrol altında tutar.

Cinselliğe düşkün kimselere sapık denildiğini bile duyduk… Duygularını değil ama davranışlarını kontrol etmeyen/edemeyen bazıları öyle görüntü veriyorlar.

Genetik olarak cinselliğe düşkün ve cinsel bakımdan zaafı olmak utanılacak bir şey değil. Cinselliğe düşkünlük ekstrem bir karakter. Dolaysıyla böyle biriyle ilgisiz kategorisindeki biri evlenirse facia olur. Hatta normal kategorideki biri bile mutlu olamaz. Çünkü bunlar nehir gördü mü yıkanmak isterler,  siz de yılda bir yıkanan Kızılderiliyseniz…

Böyle kişileri toplum dışlar ama yanlış yapılmaktadır; bu kişilerin içlerinden gelen cinsel dürtülere karşı koyacak güçleri yoktur.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..