Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Cinsellikte keşfetmemiz gereken

Cinsellikte keşfetmemiz gereken
 

Günümüzde, cinsellik her yerde: televizyonda, reklamlarda, magazinlerde… Fakat diğer yandan, derin bir içsel yakınlıktan tamamen uzak bir seks anlayışı mevcut. Araştırmalara göre, erkekler alma, kadınlar ise teslimiyet konusunda problem yaşıyorlar. Roller karışmış durumda. Evliliği ya da birlikte yaşamayı anlamlı kılacak ilişkiler yaşamakta zorlanıyoruz.

Aslında, kadınla erkeğin ilişkisi hiçbir zaman doğru olmamıştır. Şu an bize, sanki geçmişteki ilişkiler daha doğruymuş gibi görünüyor, ama gerçekte, geçmişte insanlar sadece bugüne göre daha az egoist idiler. İhtiyaçları bize göre daha azdı. Sekse bakışları da günümüzde olduğu gibi değildi. Onlar için seks, kadın ile erkeğin belli bir yakınlık hissetmeleri için gerekli olan diğer şeyler gibi, normal bir iletişim aracıydı.

İnsanlar aynı odada yaşıyor olsalar bile, eğer cinsel yakınlıkları yoksa, aralarında gerçek bir bağ yok demektir. Cinsel birliktelik, ailenin varlığı için zaruridir. Fakat bu bağ, doğru temeller üzerine kurulmalıdır. Amaç kesinlikle, tarafların birbirlerini egoist şekilde kullanmaları olmamalıdır. Egoist cinsellikte, bir an evvel cinsel arzularını tatmin etmek için uğraşan kişi, eşine, ondan başka hiçbir beklentisi yokmuş gibi davranır. Ona sırtını dönüp, kendi dünyasına, işine gücüne dalar, ta ki cinsel arzuları yeniden uyanana kadar. Bu şekilde bir ilişki ile eşler arasında doğru bir bağ kurulması mümkün değildir.

Kişinin, kendisine karşı, doğaya ve diğer insanlara karşı tavrının düzelebilmesi için, öncelikle aile içi davranışlarında düzelme olması gerekir. Aslında bu düzelme, daha önce hiç tatmadığımız, ama doğada mevcut olan sevgiyi keşfetmemiz ve geri kazanmamız için gereklidir. Bu sevginin tanımı şöyledir: Senin ihtiyaçlarını, arzularını anlıyorum ve kendiminkilerin üzerinde tutuyorum… Sen de bana aynı şekilde yaklaşıyorsun ve bu şekilde varlığımızı sürdürüyoruz. Birbirimizle ilişkilerimizin böyle olduğunu ve cinselliğe yaklaşımımızın da bu şekilde olduğunu hayal edebiliyor musunuz? Orgazmı, eşimle birlikte tadıyorum. O da benimle birlikte… İşte o zaman, gerçek seksin ne olduğunu anlayabiliriz.

Günümüzde, bunun ne demek olduğunu anlamamız zor. Çünkü genelde kimse karşısındaki kişiyi tamamlamaya, sadece ona zevk vermek için uğraşmaya ve bunu yaparken de eşiyle birlikte hissedeceği o tarifsiz duyguyu tatmaya yanaşmıyor. 

 
Toplam blog
: 78
: 427
Kayıt tarihi
: 01.11.11
 
 

Yaşam yolculuğu hepimizi farklı duraklarda indiriyor. Bu duraklara varmak için çeşitli eğitimler ..