Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Çıplak ADSL devri başlıyor

Çıplak ADSL devri başlıyor
 

Kaynak; Sabah


Tepkilerimizin bir anlamda da olsa sonuca ulaşacağını duymak güzel. Hatırlarsanız 1 Kasım 2008 tarihinde Türk Telekom’a karşı bir eylem gerçekleştirilmişti. Bizler de blogcular olarak bu eyleme yazılarımızla katılmıştık. Eleştiriler de almıştık. Ama görüyorum ki tepkiler yerini bulmuş. Nasıl bir yerini buluş bu, bunu sizlerle paylaşmak istedim.

Sabah'ın haberine göre Türk Telekom Telefonsuz ADSL devri başlatacakmış. Haberde verilen bilgiye göre;


"Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı (CEO) Paul Doany, abonelerinden gelen şikâyetleri dikkate aldıklarını ve yakın bir tarihte yalnızca ADSL hizmeti almak isteyen kullanıcılardan sabit telefon hattı yükünün kaldırılacağını açıkladı.

ADSL abonesi olmak için öncelikle telefon hattına sahip olma koşulunun kaldırılması için çalışmalara başladıklarını belirten Paul Doany, "Çıplak ADSL" projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. İnternet hizmeti üzerindeki vergilerin indirilmesiyle birlikte alternatif ISP'lere (Internet Service Provider / Internet Servis Sağlayıcısı) yönelik fiyat avantajları sunacaklarını söyleyen Doany, bunun için fiyatların belirlenmesini beklediklerini ifade etti.

Doany, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) fiyatların belirlenmesi üzerinde çalıştığını, önümüzdeki yıl içinde "Çıplak ADSL" uygulaması üzerinde konuşmaya başlayacaklarını söyledi. Fiziksel hat maliyetinin çıkarılması gerektiğini ifade eden Doany, BTK'nın belirleyeceği fiyat belli olduktan sonra hizmetin ücretlendirmesini yapacaklarını belirtti.

Doany ayrıca, sabit telefonda hatlarında rekabet piyasasının UMTH (Uzak Mesafe Telefon Hizmeti) lisansları ile çoktan başlamış olduğunu, ödemede güçlük çeken 1.5 milyon civarındaki abone için özel tarifeler sunacaklarının da haberini verdi."

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/haber,A1F1F7465A1F4D12AC845E05E7845A32.html

Haberden de anlaşıldığı üzere yapılan şikâyetler doğrultusunda böyle bir çalışma başlatılmış. Demek ki tepkilere duyarsız kalınmıyor. Küçük sesler diye nitelendirilen şeyler aslında hiç de küçük değilmiş. Bizler 1 Kasım’da konuyu gündemde tutarak öncülük eden Mehmet Sağlam arkadaşımızın girişimiyle bazı blogcular olarak tek ses olduk ve Türk Telekom’u protesto ettik. Bizim ve birçok şikâyetçinin istekleri göz önüne alınarak bir alt yapı çalışmasına gidilmiş. Gerçi bizim protestomuz sadece ADSL’i kapsamıyordu ama ADSL’de küçük bir parçaydı. İşte bu yüzden blogculuğun ve tepkililiğin önemi bir kez daha anlaşılması adına bu haberi paylaşmak istedim. Darısı ev telefonlarımıza yönelik verdiğimiz tepkilere…

oyatekin@gmail.com

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..