Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '14

 
Kategori
Öykü
 

Çıplak ayak

Çıplak ayak
 

Çıplak ayaklarıyla kaldırımın kenarında duruyordu. Biraz önce sağanak halde yağan yağmurun suları neredeyse kaldırıma ulaşmış, gürül gürül akıyordu. Yağmurun aniden bastırmasıyla, hazırlıksız yakalananlar, yavaş yavaş saklandıkları yerlerden çıkıyorlardı. Kimi ayakkabıları ıslanmasın diye eline almış koşuyor, kimi karşıdan karşıya birilerinin kucağında, omuzunda geçiyordu. Paçalar sıvanmış, sağdan soldan bulunan naylon poşetler, yağmurun dinmesiyle, başlardan çıkarılıyordu.

Gülümsedi çıplak ayaklı adam. Daha birkaç saat önce, ayakkabıları olmadığı için üzülüyor, önünden geçen insanların yepyeni, pırıl pırıl boyalı ayakkabılarına özeniyordu. Oysa şimdi, neredeyse sokaktaki herkes ayakkabısını çıkartmış, çıplak ayak kalmıştı. Kısa bir süre için bile olsa, insanların onun gibi ayakkabısız sokaklarda dolaşacağını aklının ucundan bile geçirmezdi.

Bu duruma gülsün mü ağlasın mı bilemeden başını iki yana sallayarak, yürümeye başladı. Sokakta sakin sakin yürüyen tek o vardı, çünkü diğerleri gibi telaşlanacak hali yoktu. Ne ıslanacak ayakkabıları, ne de pahalı pantolonu vardı.

O sırada, gözü karşı kaldırımda, elinde ayakkabıları, ne yapacağını bilemez halde duran kadına ilişti. Hiç tereddüt etmeden, ona yardım etmek üzere, kendini sularla kaplı caddeye attı.

Çimen Erengezgin

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..