Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '07

 
Kategori
Edebiyat
 

Çıplak ayaklar

Çıplak ayaklar
 

Her gun okudugum Ingilizce basili Japon Yomiuri gazetesinin bir sayfasinda okudugum HAIKU dikkatimi cekti . Haiku Japonya da ozgu bir siir turu. Kisa cumlelerle belki iki satirla yazilan minik siirler . Iste bugun ilgimi ceken HAIKU:

Inazuma o /fumite hadashi no /onna kana. (Yalinayak dolasan kadini tasvir ediyor bu haiku.)

Ingilizcesi:

A woman
Treads a path of lightining
With bare feet .

Bu sayfayi hazirlayan Sayin Susamu Takaguchi aciklamasinda kadinin neden yalinayak dolastigini bilmiyor . Ve bir iki neden siraliyor. Belki bu kadin koyde yasiyan biri ve yalinayak dolasmak onun adeti. Sonra belki birseyden cok korktu ve hic birsey dusunmeksinizin yalinayak kacti evinden . En son yorumu ise belki giydigi GETA ( buraya ozgu bizim Japon terligi dedigimizin tahtadan olani ve parmak arasi kalinca bir iple yada kumasla yapilmis olani) koptu ve o nedenle yalinayak yurumek zorunda kalmistir , diyor .

Yukaridaki aciklamalari okurken kizimin yaptigi aklima geldi. Bir gun kizima davranisindan oturu cok cok kizmistim ve ona o kizginlikla seni oldurebilirim dedigimde yalinayak evden kacmisti. Basketbol oynadigi icin hizli kosar ..Zavalli ciplak ayakla 5km gidis ve 5km donus kosmustu.

Ben de bazan bahce de yalinayak dolasirim . Yukarida yazili nedenlerden degil . Saglik icin iyi oldugu soylendiginden .Ama ozellikle yazin kizgin sicak taslara basarak yurumek oldukca zor .

Ve biliyormusunuz burada bazi ana okullarinda yaz kis cocuklar okulda yalinayak dolasiyorlar .Yer dosemesi tahta .O sekilde yasamaya basladiktan sonra kesinlikle soguk alginligina yakalanmamislar cocuklar . Tibbi yonden aciklamasini yapacak konumda degilim ama bebeklere burada kisin bile corop giydirilmedigini gordum .

Peki yurdumda giyecek ayakkabisi olmayip yalinayak dolasan cocuklar ? Onlar da saglikli mi ?

Resim adres: http://www.formed.com.tr/images/ayak_h.JPG

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..