Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '20

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
22
 

Çipura Izgara

Balığın tadı lezzeti ızgarada çıkıyor. Balık fazla işlemi malzemeyi de sevmiyor. Pişir ve ye:) Yareni salata hafif çorbayla menü hazır. Üzerine tomurcuklu demli çay ve helva hımmm. 

2 adet orta boy çipura 

1 çorba kaşığı sirke 

2 çorba kaşığı limon suyu 

Salatası : roka-limon-kırmızı soğan

Yapılışı:  Balıkların içini temizleyip yıkayalım. 

Sirke ve limon suyunu balıkların içine gezdirelim tuz serpelim yüksek ısıda ısıtılmış ızgarada pişirelim. 

Roka, limon ve soğanla süslenmiş tabaklara balıklarımızı dik şekilde yerleştirelim sanki balığımız denizde yüzermiş gibi dursun:)

Balığında üstünü limon dilimleriyle süsleyelim afiyet olsun....

 
Abdülkadir Güler, Nurcan Koşan bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 24
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 20
Kayıt tarihi
: 04.08.20
 
 

Yemek yapmayı çok seviyorum. İsrafın her türüne derinden üzülüyorum. Ekmek israfını önleme amaçlı..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster