- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Çipura Izgara
Balığın tadı lezzeti ızgarada çıkıyor. Balık fazla işlemi malzemeyi de sevmiyor. Pişir ve ye:) Yareni salata hafif çorbayla menü hazır. Üzerine tomurcuklu demli çay ve helva hımmm.
2 adet orta boy çipura
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
Salatası : roka-limon-kırmızı soğan
Yapılışı: Balıkların içini temizleyip yıkayalım.
Sirke ve limon suyunu balıkların içine gezdirelim tuz serpelim yüksek ısıda ısıtılmış ızgarada pişirelim.
Roka, limon ve soğanla süslenmiş tabaklara balıklarımızı dik şekilde yerleştirelim sanki balığımız denizde yüzermiş gibi dursun:)
Balığında üstünü limon dilimleriyle süsleyelim afiyet olsun....