Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çırtma nedir, nasıl yapılır?

Çırtma nedir, nasıl yapılır?
 

Çırtma nedir,nasıl yapılır?

Ufak parçalara doğranmış kabak veya patlıcandan yapılmış yemek. ( Derleme Sözlüğü 3)

 

Malzemeler:

1.Dört adet dolmalık kabak

2.Bir tane orta boy soğan

3.Yarım yemek kaşığı salça

4.Bir çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

5.Bir su bardağı süt

Soğan,küçük küçük doğranacak;salça,bir yemek kaşığı tereyağı konularak kavrulacak.Kabaklar soyulup kuşbaşı doğranarak tencerede soğanla çevrilecek. Kabağın üzerini aşacak şekilde su konularak pişmeye bırakılacak. Haşlanmış mercimek ve süt konularak karıştırılarak kaynatılacak. Çırtma ,servise hazır. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 391
: 2555
Kayıt tarihi
: 04.12.12
 
 

Hüseyin BAŞDOĞAN, 1942'de Malatya- Arapgir'de doğdu.Arapgir Ortaokulunu, Diyarbakır Öğretmen Okul..