Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '10

 
Kategori
Siyaset
 

Çıtak’tan iki Bakan geçti

Çıtak’tan iki Bakan geçti
 

12 Şubat 2010 Cuma günü (Cuma günleri Çıtak’ta pazar kurulur) saat 11.30’da belediye hopörlerlerinden bir anons yapılır.

“ Belediye Başkanlığından ilan

Beş dakikaya kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Ömer Dinçer ve Devlet Bakanımız Selma Aliye Kavaf kasabamızı ziyaret edeceklerdir. Halkımıza duyurulur.”

Halkta zerre kadar ilgi yok. Cumhuriyet Cadesindeki araçlar çektirilir. Güvenlik önlemleri alınmıştır.

15 – 20 kişinin toplanmasıyla bakanlarımızın belediye binasına çıktığı söylenir. Çıktıkları gibi indikleri de bir olmuştur.

Çıtak’tan ayrıldıkları andan itibaren ziyaret ettikleri kasabanın adı sorulsa sanırım anımsayamazlar. Çıtak’tan herhangi bir yurttaşa sorulsa “Bakanlar niçin geldiler? Gelmeleri sonucu Çıtak ne kazandı? “ Olumlu bir yanıt alamazsınız.

Bakanların Çivril'de Esnaf Odası'na ait binada bulunan bir odada hizmet vermekte olan Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışını yapmak üzere Çivril'e geldikleri anlaşılmıştır.

Çıtaklı yöneticiler önemli fırsatı kaçırdılar belki de. Madem iki bakanımız kasabamızı ziyaret edecekler. Bir hazırlık yapmanız gerekmez miydi? Bir program yapmanız gerekmez miydi? Yöresel özelliklerimizi yansıtacak ikramlar yapmamız gerekmez miydi? Hazır iki bakanımız gelmişken 9 – 10 bin nüfusun yaşadığı iki beldeye 40 – 50 yataklı bir hastane vb. bir konuda bir söz alamaz mıydık? Dört tane ilköğretim okulunun bulunduğu iki beldenin eğitim sorunları konusunda bir çözüm, bir katkı sağlayamaz mıydık?

Bakanlar bize baktılar mı bilmiyoruz ama biz onlara boş boş bakanlar olduk.

(Not: Çıtak, Denizli İli Çivril ilçesine bağlı elmacılık ve ayçiçeği yetiştiriciliği ile ünlü bir beldedir.)

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..