Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
61
 

Çıtır Fırın Patates

Değerli okurlar, malzeme listesini tarifin içinden çıkartabilirsiniz.

Saygılarımla,

4 adet patatesi soyduktan sonra rende ile ince dilimleyelim.

Isıya dayanıklı borcamın her tarafını bolca  tereyağı ile yağlayalım.

Patatesleri kaba yayalım ve üzerine tuz, karabiber serpelim.

1 adet ince kıyılan sarımsağın üzerine 1 fincan süt ve bir fincan krema dökerek karıştıralım ve patateslerin üzerine boşaltıp 160 derece fırında 25 dakika pişirelim.

Fırından çıkarıp,ezmeden harmanlayıp üzerine 1 fincan süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı toz bulyon, 125 gram erimiş tereyağı ve 1 fincan krema karışımını dökelim ve fırında 45 dakika daha üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.

Her türlü ızgaraların yanında sunabileceğiniz nefis bir lezzettir.

Afiyet olsun.

Matilla bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2081
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster