- Kategori
- Yemek - Mutfak
ÇITIR KARNIBAHAR
ÇITIR KARNIBAHAR
ÇITIR KARNABAHAR
Karnabahar kızartması sevenlerin, bir de vereceğim tarife göre pişirmelerini özellikle tavsiye ederim.
MALZEMELRİ
1 ufak boy karnabahar
1 çay bardağı süt
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır unu
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber,
1 küçük paket mısır gevreği
2 diş sarımsak
1 küçük kase süzme yoğurt
Hazırlanması
Karnı baharları çiçeklerine ayıralım ve tencerede süt, şeker ve su ile 15 dakika yumuşayana kadar haşlayalım.
Bu arada karıştırma kabında, yumurta, soda, z.yağı, t.yağı, un, mısır unu ve baharatları çırparak boza kıvamına getirelim.
Mısır gevreğini bir tabağa iyice ufalayalım.
Haşlanan karnı baharları süzerek önce sosa ve ardından ufaladığımız gevreğe iyice bulayıp tavada kızdırdığımız sıvı yağında kızartalım ve servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
Afiyet olsun.