Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

ÇITIR KARNIBAHAR

ÇITIR KARNIBAHAR
 

ÇITIR KARNIBAHAR


ÇITIR KARNABAHAR

Karnabahar kızartması sevenlerin, bir de vereceğim tarife göre pişirmelerini özellikle tavsiye ederim.

MALZEMELRİ

1 ufak boy karnabahar

1 çay bardağı süt

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı toz şeker

2 yumurta

1 şişe maden suyu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı un

2 yemek kaşığı mısır unu

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber,

1 küçük paket mısır gevreği

2 diş sarımsak

1 küçük kase süzme yoğurt

Hazırlanması

Karnı baharları çiçeklerine ayıralım ve tencerede süt, şeker ve su ile 15 dakika yumuşayana kadar haşlayalım.

Bu arada karıştırma kabında, yumurta, soda, z.yağı, t.yağı, un, mısır unu ve baharatları çırparak boza kıvamına getirelim.

Mısır gevreğini bir tabağa iyice ufalayalım.

Haşlanan karnı baharları süzerek önce sosa ve ardından ufaladığımız gevreğe iyice bulayıp tavada kızdırdığımız sıvı yağında kızartalım ve servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..