Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '08

 
Kategori
İftar Menüleri
Okunma Sayısı
6019
 

Çıtır kuzu külbastı

Çıtır kuzu külbastı
 

yemeğin lezzeti kadar sunumuda önemlidir.


Değerli okurlar,
Ramazan dolayısı ile sizlere daha ziyade et ve tatlı türlerinden tarifler yazıyorum. Kısmet olursa ramazandan sonra yöresel yemeklerimiz ve dünya mutfaklarından kendi özel lezzetlerimin tariflerini yazmaya devam edeceğim.
Bugün Yine iftar sofranıza layık bir et yemeği tarifi veriyorum.
Saygılarımla,

ÇITIR KUZU KÜLBASTI

Etlerinizi en az 2 saat evvelden karabiber ve dövülmüş 1 diş samırsak ile iyice ovduktan sonra, streç film ile sıkıca sararak buzdolabında bekletin.

1 Adet yumurta, 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı acı hardal ile çırpın.

geniş bir tabak içinde, 1 su bardağı galeta unu (mümkünse pane harcını tercih edin ki kızartma yağınız çabuk kararmasın), 1 avuç içi kadar ufalanmış mısır gevreği, 1 yemek kaşığı ufalanmış kekik, 1 tatlı kaşığı pulbiberi ve 50 gr. rendelenmiş permesan peynirini harmanlayın.

Etleri, önce yumurtalı karışıma sonrada hazırladığınız paneye bulayarak, Teflon tavada sıvı yağı ısıtarak kızartınız.

Arzunuza göre yeşillikler ve patates kızartması eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

ooff sevgili arkadaşım. külbastı muhteşem görünüyor. resmi gördüğüm an "bu olsa olsa Merih Parlak" a ait dedim.. deneyeceğim hemen. teşekkürler sevgilerimle..

gülriz 
 19.09.2008 19:46
Cevap :
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim. Saygı ve sevgiler,  19.09.2008 21:28
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2108
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster