Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
4294
 

Çıtır Patates mi? Olur Olur Maden Suyuyla Muhteşem Olur

Çıtır Patates mi? Olur Olur Maden Suyuyla Muhteşem Olur
 

Her Öğüne Yakışır


Çıtır Patates

          Patates kızartması herkesin çok severek tükettiği bir yiyecektir. Kimi kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi kimi ana yemeklerin olmazsa olmazıdır.

          Yalnız küçük bir parantez açalım; uzmanların görüşüne dayanarak kalorisi nedeniyle sağlığımızı olumsuz etkilememesi açısından sık tüketmemekte fayda var. Elçiye zeval olmaz bunu da belirtmeden edemedim...

          Hazır hafta sonu gelmişken güzel bir pazar kahvaltınıza, ya da ailecek oturabileceğiniz harika  bir akşam yemeği masanıza eşlik etmesini isterseniz sizlere çıtır patates tarifim var.

Gerekli Malzemeler:
1kg kızartmalık patates
2 şişe soğuk maden suyu
1 tutam tuz
Sıvı yağ
Kağıt Havlu

NOT: Tüketeceğimiz patates miktarı yarım kg ise 1 şişe maden suyu yeterli.

Yapılışı:
Patateslerimizi soyduktan sonra kahvaltı içinse ince, ana yemeğin yanınaysa  biraz kalın olarak istediğimiz şekilde doğruyoruz. (Ben ana yemeğin yanında tüketeceğimiz için kalın doğramayı tercih ettim.) Daha sonra doğradığımız patateslerimizi güzelce yıkıyoruz. Nişastasını giderebilmek açısından bütünken değil kesinlikle doğradıktan sonra yıkamamız şart. Yıkama işlemini tamamladıktan sonra patateslerimizi derin bir kaba alarak üzerine soğuk maden sularımızı ve tuzumuzu ekleyerek yarım saat kadar bekletiyoruz. Bekleme süresi tamamlanınca kağıt havlu yardımıyla kuruladığımız patateslerimizi bol kızgın yağda ara sıra çevirerek altın sarısı rengini alana kadar kızartıyoruz. (Patateslerin yapışarak yumuşamasının nedeni tam kızmamış yağ ve tava boyutundan fazla patatesi aynı anda pişirmeye çalışmaktır. Bu yüzden patateslerin rahat hareket edebileceği ölçüde ve kızgın yağda kızartmak makbul olanıdır.) İşte bu kadar basit. Çıtır patates istiyorsak maden suyuyla bekletmeyi deneyebiliriz. Şimdiden afiyet şeker bal olsun...

Bir sonraki buluşmamıza dek sağlıcakla kalın.


SİBEL YILMAZ

Kerim Korkut, GÜLDEREN ÇETİN bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Canım çekti...Bu gece sahurda deneyeceğim...Paylaşacağım sonrasında...

sündüs akkaya 
 17.05.2019 23:50
Cevap :
Sağ olasınız kıymet verdiğiniz için. Saygı ve sevgilerimle...  05.07.2019 11:14
 

Patates kızartması yemiyoruz ama denemekte fayda var

Kerim Korkut 
 07.05.2019 11:20
Cevap :
Pek sevsekte sık tüketmemeye çalışıyoruz. Sağlıklı günler dilerim...  05.07.2019 11:19
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 102
Toplam yorum
: 184
Toplam mesaj
: 3
Ort. okunma sayısı
: 376
Kayıt tarihi
: 22.02.18
 
 

1978 Bursa doğumlu. Kelimelerin Dansı ve Kırmızı Vosvos kitaplarının yazanı.  Eşi ve kızları olma..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster