Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çizgi filmleri neden çok severiz?

Çizgi filmleri neden çok severiz?
 

Herkesin sevgilisi, Heidi.


Çocuklar ve gençler kadar, genç yaşlıların da büyük bir tutku ve neşe içinde izlediği çizgi filmler farkında olmadan bizi büyülü bir dünyanın içine çekiverir. Peki, nedir bizi böylesine keyiflendiren diye hiç merak ettiniz mi? Saflık ve masumiyet; çizgi filmlerde öylesine bir saflık ve masumiyet vardır ki, izlerken bizi tüm benliğimizle kuşatır, onun bir parçası oluruz ve yıllardır arzuladığımız içinde yer almak istediğimiz bir dünyayı düşleriz adeta.

Dikkat ettiniz mi, çizgi filmlerde hiç kir, toz yoktur, çıkıntı yoktur; her şey öylesine temiz, duru ve sadedir. Ayrıntı da göremezsiniz çizgi filmlerde, sevimli insan ve hayvan figürleri renkli bir doğa cümbüşü içinde masalsı bir yaşam sürerler. İşte o masalsı serüvenler, bizi günlük hayatımızda yaşamakta olduğumuz tüm sorunların, huzursuzlukların içinden çekip alır. Bir süreliğine de olsa, o masal dünyasının bir parçası olabilmek için aralarına karışır, onlarla birlikte yaşarız. Yaşadıklarımız o kadar huzurlu, eğlencelidir ki, hiç bitmesin isteriz. Çünkü orada sevimli hilelerin dışında, gerçek hayatta karşılaştığımız büyük ihanetler, aldatmalar yoktur, kavga gürültü yoktur. Doğa tertemizdir, insanlar ve hayvanlar dosttur. Bazen çaresizlikler, küçük kırgınlıklar yaşanır, ama izlerken biliriz ve hiç endişe etmeyiz ki, nasıl olsa her şey mutlu sonlanacaktır.

Heidi, Peter, Clara ve babası doğa cenneti Alpler'de ne hoş bir hayat sürerler,

Tom ve Jerry' nin kaçma ve kovalama üzerine kurulu bitmek bilmeyen serüvenleri,

Pembe Panter'in sinirleri zorlayan şapşallığı,

Taş devri'nde Fred Çakmaktaş, Vilma ve Barny Moloztaş ile eşinin, bugünün teknolojsine de göndermeler yapan komik, sevimli macereları.

Temel reis ve sevgilisi Safinaz'ın aşkları, Temel Reis'in ıspanaktan aldığı güçle ortalığı kasıp kavurması,

Ve diğerleri, toz yok, kir yok, herşey ne kadar saf ve temiz.. Ne olurdu sanki, gerçek hayatlarımız da çizgi filmler gibi olsaydı. Biliyorum buna imkan yok, ama biraz çaba ve iyimserlikle hayatlarımızı çizgi filmler gibi dingin ve huzurlu kılmak da elimizde, biraz gayret, hepsi bu...

 

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..