Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '22

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Çizgiler gitsin mimik kalsın

Son yıllarda artan hava kirliliği, şehirde yaşamanın getirdiği stres faktörleri, yiyeceklerin vitamin ve mineral değerlerinin azalması, sigara ve alkol tüketimi ile Covid-19 gibi gibi enfeksiyonlar, cilt kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Daha önce yıllar içinde oluşan kırışıklıklar ve sarkmalar, artık daha kısa sürede kendini gösteriyor. Bu dış etmenler, genetik kodlarımızı da olumsuz etkiliyor. İlerleyen yaşla üretimi azalan kolajen de düşünüldüğünde, hücre onarımı daha da zor hale geliyor.

Peki cildimizi nasıl korumalıyız? Sağlıklı ve genç görünümünü kaybetmemesi için neler yapmalıyız?

Bu soruları Medikal Estetik Hekimi Dr. Cihan Bolat’a sordum… İşte yanıtı:

“Kırışıklıklar için en sık başvurulan yöntem olan botoks, kas-sinir bağlantısını geçici olarak bloke ederek etki gösteriyor. Kasların hareketini geçici olarak felç ettiği için göz altı, dudak çevresi ve gülme çizgilerinde tercih edilmiyor. Mimiklerini kaybetmek istemeyen ama çizgilerinden kurtulmak isteyenler için ise Mesohyal Argibenon Mezobotoks öneriliyor.

Argibenon, içerisinde hyaluronik asit ve botulinum toksini benzeri etki gösteren peptid yapıları bulunduruyor. Uygulama, hekzapeptit kasları felç etmeden çizgileri açarken, cildin genç kalmasında başrol oyuncusu olan hyaluronikasit ile cildin nemlenmesini, kolajen ve elastin oluşumunu artırıyor. Kırışıklıkları açarken cildin yenilenmesini sağlıyor.

Cilt altına güvenle enjekte edilebilir Class 3 sertifikaya sahip olan Argibenon Mezobotoks, botoks’un toksininin yapılamadığı göz altı çizgileri, dudak çevresi çizgileri, gülümseme çizgilerinde kullanılabildiği gibi tüm yüze de uygulanabiliyor. 10 gün aralıklarla 3-5 seans uygulanması tavsiye ediliyor.”