Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Çizgilerin hayatla dansı...

Çizgilerin hayatla dansı...
 

Hayat ve umut çizgileri...Yaşantıların üzerinde durduğu iki önemli çizgi... Biri diğerini negeçmeli, ne de gerisinde kalmalı..

Diyelim ki;

Geride kalan umut çizgisi olduğunda yaşantının bir anlamı kalmaz veya hayat çizgisi geri kaldığında da zaten umut olmaz.... Birbirine parelel olmalı ki yaşantının bir amacı olsun ve o amacın da bir anlamı. Sürüklesin peşi sıra birbirlerini..

Hani firmaların durumlarını görmeleri için hazırladıkları istatistiki veriler vardır.. Bunları gösteren tablolar vardır. Üretim faaliyetleri, satış gelirleri, arz'lar, talepler, giderler, eğriler, doğrular'ın belirlediği tablolar.. Yani kısacası faaliyetlerinin ne getirip, ne götürdüğünü açık açık görebilmeleri için hazırlanan tablolar..

Farzedin ki , insanoğlunun da yaşantısı bu şekilde tablolara dökülse.... Herkes yaşantısındaki eğrilerini, doğrularını, kazandıklarını, kaybettiklerini, üzüntülerini, sevinçlerini istatistiki tablolarla değerlendirse mesela... Yani kayıplarımızla, kazançlarımızı görüp yaşantımıza ona göre yön versek..

hayat ve umut çizgimiz zaten vardı.. Bunlara aşk eğrisi, sevgi çizgisi, öfke doğrusu, üzüntü çubuğu vs..vs.. de eşlik etse diyorum mesela.. Sizce ortaya nasıl bir sonuç çıkar acaba?

Eminim ortaya kendimizin bile çözemeyeceği karmakarışık bir tablo çıkacaktır. Yaşantımızın her alanındaki inişler, çıkışlar, ani dönüşler, ani çöküşler, tepetaklak oluşlar.. Her çizginin doruk yaptığı noktalar ve yine aynı çizgilerin dip yaptığı anlar.... Ve yeniden varoluşlar...

Hayat işte böyle bir hayat ve insanoğlu da dünyanın en dayanıklı varlığı... Yaşamak emek ister, yaşamak yürek ister.. Ve bunu da en iyi şekilde başarmaya çalışır.. Yaşanan tüm bu çalkantılara rağmen, inat edercesine, dalga geçercesine, devam hayata der....

Taa kiii nerede mi dur der?

Hayat ve umut çizgisinin sıfırlandığı noktada.... Bu noktadan sonra ne yaşanacak bir hayat vardır artık, ne de peşinden koşulacak bir umut...

Umutlarınızın tükenmemes, ve hayat çizginizin uzun olması dileğimle...

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..