Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Çizmemin Fermuarı Kapanmıyor!

Çizmemin Fermuarı Kapanmıyor!
 

“Bülent Hocam, bacaklarımdaki bu eğrilik beni sinir ediyor…

Şişe bacak diyorlar bana, çizmenin fermuarları kapanmıyor

Hocam, etek giymeye çekiniyorum, sanki herkes bacaklarıma bakıyor

Çocukluğumda dalga geçerlerdi çarpık bacaklarım yüzünden, bacaklarım benim korkulu rüyam, en hassas noktam

Bülent Bey, bırakın kısa etek giymeyi, kot pantolon bile yakışmıyor.

Çarpık bacaklı olmayan kimse bu sorunu anlayamaz!

Tek hayalim dar bir pantolon giyebilmek…”

Yukarıdaki cümleleri, çarpık bacakları ya da bacaklarındaki estetik sorunlar sebebiyle kliniklerimize gelmiş ve muayene olan hastalarımızın tamamında duyarız. Sorununu çok iyi ifade eder. Ne istediğini ve ne istemediğini açıkça söyler. Hepsinin ortak arzusu, dilediği çizmeyi giyebilmek, yağ dağılımı orantısı olan ve eğri duran bacak bölgesindeki sorunları estetik hale getirebilmektir.

%90’ı psikolojiyi etkiliyor

Konu estetik olunca şikayetlerin %90’ı psikolojiyi etkileyen durumları işaret eder. Elbette beden sağlığı çok çok önemli ama bacakları yüzünden yaşam konforunu elinde tutamayan, dilediğini giyemeyen, bunu hayatının merkezine koymuş bir hasta için, estetik cerrahiden yardım alma gerekliliği doğmuştur.

Birkaç hasta hikayesi…

Geçen kış sonlarına doğru bir hastam geldi. Eli yüzü incecik bir bayan. Dizlerinin hemen altındaki morlukları gösterdi. Özellikle alt bacakları bedenine göre çok orantısız ve iriceydi. “Hayatımda hiçbir zaman çizme giyemedim. 2 hafta evvel ilk defa bir tane çizme aldım, baldır kısmını genişlettirdim ama işte sonuç ortada, yine dar geldi” diyen hastamın bacaklarındaki morluklar fermuarın aşındırması sonucu oluşmuştu.

Bir başka hastam ise, bacak derisi isiliklerle dolmuş olarak geldi. Daha kalın görünsün diye pantolonların içine giydiği kat kat çoraplardan dolayı bu hale gelmişti.

Makyaj hileleri gibi kadınların daha güzel ve daha iyi hissetmek için yapamayacakları şey yok ama beri yandan vücuduna zarar vermenin ya da sürekli bunu dert etmenin bana göre bir manası yok zira çarpık bacak dahil hepsi, son derece basit bir müdahale ile çözümlenebilecek sorunlardır. Bu kadar hasta hikayesi yeter, şimdi bacaklardaki bu sorunların nasıl çözümlenebileceğine göz atalım.

Kemiğe dokunmuyoruz

Estetik cerrahi gelişen teknolojinin nimetlerinden faydalanarak çarpık bacak sorunu ve diğer ince ya da kalın bacak problemleri için son derece etkili çözümler sağlıyor.

Kemiğe dokunmak yerine, bacağın sorunlu kısmına yağ enjeksiyonu yaparak, mevcut çarpıklığı kamufle edebiliyoruz.

Üst alt bacak arasındaki orantısal farklılığı, bu uygulamayla çözümleyebiliyoruz.

Yağ fazlalığından dolayı çizme giyemeyen hastalarımızın da yine aynı şekilde bacaklarını inceltebiliyoruz.

Ömür boyu kalıcı

Soyadımla anılan Cihantimur Yağ Transferi sisteminin tüm avantajları bacak estetiğine muazzam bir katkı sağlıyor.  Üst alt bacak arasında dengeli bir yağ dağılımı yapabilmemize olanak sağlayan Cihantimur Yağ Transferi, kök hücreden zengin hale getirdiğimiz yağ ile birlikte hastamızın ömür boyu estetik bacaklara kavuşmasını sağlıyor.

Şimdi bu kadar rahat ve konforlu bir uygulama varken, ömür boyu bu özgüven kaybını yaşamanın, psikolojiyi bozmanın ve ya uç örneklerde olduğu gibi cildi tahrip etmenin bir mantığı var mı? Dişi ağrıyıp diş hekimine gitmemek gibi bir şey bu aslında ve her zaman dediğim gibi lütfen,

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

 

www.bulentcihantimur.com

mail: bulent@estetikinternational.com

Instagram: bulentcihantimur

www.facebook.com/opdrbulentcihantimur

İletişim: 444 77 07

 
Toplam blog
: 85
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

28 Haziran 1970 tarihinde Kars'ta dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinin ard..