Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '09

 
Kategori
Tenis
 

Clijsters Serena'ya raket kırdırdı

Clijsters Serena'ya raket kırdırdı
 

2009 us open finalisti


Us open da Kim Clijsters müthiş oyunlarla final oynamaya hak kazandı. Clijsters büyük yetenek olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu. İki sene aradan sonra tekrar kortlara dönen Clijsters ikinci turnuvasında hem de US Open da Serana Williams’a raket kırdırması izlenmeye değerdi.

Clijsters ilk turda Viktoriya Kutuova’yı kolayca 6-1 6-1 setlerle geçerek ikinci tura yükseldi. İkinci turda Marion Bartoli’yi şahane bir oyunla 2-1 le geçti. Üçüncü turda Kirsten flipkens’i 6-0, 6-2 ile dördüncü tura kaldı. Dördüncü turda Venus williams ı şahane bir oyunla 6-0 , 0-6 ve 6-4 lük skorla çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Çinli Na li’yi 6-2 ve 6-4 le eleyerek yarı finale ulaştı Yarı final seyredilecek müçhiş maçlardan birisi oldu Serena Williams’ı müthiş servisleri akılcı oyunlarıyla ilk sette 5-4 e getirdi. 10 oyunda 30-0 geriye düşmesine ragmen üst üste dört sayı alarak ılk seti 6-4 kazandı. Serena sinirinden raketini parçaladı.

İkinci sete karşılıklı servis kırarak başlayan oyuncular maçı 5-5 skora getirdiler. 11. oyunda Clijsters bir önceki oyunda lav game ile kaybetmenin cevabını yine lav game ile vererek 6-5 öne geçti. 12. oyunda servis kullanan Serena 15-40 geriye düştü. Serena oyunda kalabilmek için servis kulandı çizgi hakeminden ayak hatası uyarısı aldı. Çok sinirlenen Serena hakeme doğru yürüyerek itiraz ediyor. Çizgi hakemi Serena’nın seni öldüreceğim dediğini iddia ediyor. İşin içine baş hakem dahil oldu. Ve bir ceza puanı almasıyla maçı Clijsters 7-5 kazandı. Finalde şampiyonluk için Danimarkalı genc oyuncu Caroline Wozniacki’ile oynamaya hak kazandı.

 
Toplam blog
: 30
: 706
Kayıt tarihi
: 05.08.08
 
 

1958 doğumlu İst üniversitesi mezunu. Tenis ve siyaset ilgi alanı. Belgesel tutkunu. ..