Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '17

 
Kategori
TV Programları
 

Çoban Yıldızı Reyting kurbanı oldu!

Çoban Yıldızı Reyting kurbanı oldu!
 

Televizyon dünyasının ne kadar nankör bir bakışa sahip olduğunu defalarca yazdım. Bir yapımın ve o yapım içerisinde emekleri ile yer alan insanların kaderi 1 ya da 2 haftalık performanslarla bir anda yok edilebiliyor. Yok edilmenin yanı sıra bir kenara atılmak ve hiç olmamış gibi davranmaları da işin başka acı bir noktası. 

Bu tür aşağılanmalarla karşı karşıya kalan ve adam akıllı final yapma şansına dahi sahip olmayan yüzlerce dizi ya da program var eminim. Bunların sayısı her geçen gün artış gösteriyor ve gösterecek gibi de duruyor. Bu muameleye maruz kalan işlere bir yenisi yarın itibariyle ekleniyor. Hem de son dakika golü diyebileceğimiz cinsten bir manevra ile.

Geride bırakmak üzere olduğumuz sezonun ilerleyen dönemlerinde ekrana gelmeye başlayan ve 16 bölümü ekrana gelen Çoban Yıldızı isimli diziden bahsediyorum. Fox ekranlarında perşembe akşamları yayınlanan dizinin bu hafta yani yarın yayınlanacak bölümü ile sezon finali yapacağı açıklanmıştı. Ancak işler 1-2 gün içerisinde değişti ve dizinin bu bölümü ile ekrana temelli veda edeceği açıklandı. Yani ne olduysa ''Sezon Finali'' derken ''Final'' moduna girildi.

Dizinin yalnızca son 1-2 bölümünün reyting açısından düşük olmasına rağmen, reyting yüzünden bu kararın alındığı ifade ediliyor. İyi hoş da, bu kafa ile yola çıkılırsa ekranda iş kalmaz ki zaten. Bir çok dizinin bu şekilde dalgalanmalar yaşadığını ve yaşamasının normal olduğunu biliyoruz. Yani sanki bu tarz bir durum yaşanmasını bekliyormuş da olduğunda hemen bileti kesmiş gibi davranmak garip geliyor. 

Sonuç olarak ; Fox Çoban Yıldızı'nın biletini sürpriz ve ani bir şekilde kesmiş bulunuyor. Dizi yarın akşam yayınlanacak olan 17.bölümü ile ekrana veda edecek.

Geçmiş olsun.

 

Anıl KOLDAŞ

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..