Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '18

 
Kategori
Spor
 

Cocu'nun Transferleri Geliyor... Galatasaray'da İse Yeniden Oumar Niasse...?

İspanya Fas maçını izliyorum. Malatyaspor da çoğu zaman tek forvet oynamasına rağmen takımı peşinden koşturan Boutaip hem gol atıyor hem de inanılmaz goller kaçırıyor. Peki takımlarımız böyle bir oyuncuyu görmez mi..? Evet yaşı pek genç olmayabilir ama Boutaip in bir büyük takımdaki performansı için elde ki rakamları 2 ile çarpın..

Aynı şey Akhisaspor lu Seleznov için de geçerli. Hatta geçmişte Bursaspor lu Bakambu, Akhisarsporlu Vazte, Rodallega Sivasspor lu Grosicki içinde aynı şeyleri yazmıştık. İyi oyuncu nerede oynarsa oynasın kendini belli ediyor  zaten. Kasımpaşalı Diagne,Rizespor lu Samudio  gibi oyuncular zaman içerisinde daha iyi yerlerde olacaklar.

Fenerbahçe ise Zico,Pereria gibi doğru hamlelerin belki de etkisiyle Cocu ile anlaştı. Terrenao zamanında da Pereria ile anlamışlardı.

Takımda stoper bölgesinde ,orta saha ve forvet olmak üzere pek çok sorun var

Cocu'nun ligi tanıması herşeyden önemli . Gelecek vaadeden bir antrenör olduğu doğru . Ama Rijkaard bile en iyi zamanında geldiği Galatasaray da başarıyı yakalayamamıştı.

Cocu futbolculuk döneminde hemen hemen tüm hollandalı oyuncular gibi oyun disiplinine bağlı,fizik güce dayalı oynayabilen ve ve oyunun her 2 tarafında da yer alabilen bir oyuncuydu. Antrenörlüğü ise başarılı ama zaten sürekli 3 takımın şampiyon olduğu kendi liginde..

İlk olarak ta Bast dost ve Wilsheire ile anlaştıkları haberleri geldi. Doğru ise Bast Dost çok üst düzey bir oyuncu değil ama bu potansiyeli her zaman içinde taşıyan bir oyuncu. Eğer ki özellikle gönderilmesi gündem de olan Valbuena da takımda kalırsa iyi işler yapabilirler. Wilsheire ise hem yaratıcı hem de arkadaşlarını da oynattıran bir merkez orta saha. Hem deneyimli hem de güçlü..

Galatasaray ise senelerdir Oumar Niasse' ı aldı veya alacak.Hep bu haberleri 2 senedir okuyoruz.

Akhisar yıllarında Niasse 'ın oyundaki gücünün tıpkı bir zamanlar Emenike de olduğu gibi çok fazla olduğunu ve çok rahat gol atabildiğini herkes görüyordu.Ancak aradan epey de zaman geçti.Niasse hala potansiyeli olan bir oyuncu. Ama elinde Gomis gibi oynadığı her maçta gol açısından hemen hemen katkısı olmuş bir oyuncuyu da bırakmak biraz garip...

 

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..