Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '16

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuğum Beni Sevmiyor mu?

Çocuğum Beni Sevmiyor mu?
 

Uygunsuz davranışlar:

Bu durum bazen, her ne kadar hayal kırıklığı yaşatsa, asap bozucu olsa da, aslında  çocuğunuzun gözünde sizin ne kadar değerli olduğunuzun bir kanıtıdır. Örnek vermek gerekirse, oyun bahçesinde bir arkadaşınızla karşılaşıp, biraz onunla sohbet ettiğinizi düşünün, çocuğunuz hemen elindeki oyuncakları fırlatıp, yerdeki kumları etrafa atmaya saçmaya başlayabilir. İlk  bakışta tatsız  bir  durum  gibi  görünse de, kaybettiğini sandığı ilgiyi yeniden kazanabilmek için yaptığı bir davranıştır.

Siz onun için önemli örnek-modelsiniz:

Çok daha küçüklüğünde olduğu gibi hala sizi birebir taklit etmekten çok hoşlanır, ancak artık bu taklit çok daha ileri seviyededir. Evde bilgisayarın başında birşeyler yaparken, bir yandan da oyuncak telefonu ile önemli bir konuşma yaptığına şahit olursanız şaşırmayın. Evde oyuncak arabasını sürerken yanından geçtiği oyuncak ayısına bağırdığını,  sayıp döktüğü bile görebilirsiniz. Unutmayın, siz çocuğunuz için adeta bir pop starsınız, siz ne yaparsanız,  o da aynısını  yapar.

Sevgi sözcüklerini doğrudan ifade eder:

Aşağı yukarı 3-4 yaşlarında çocuklar sevgilerini direkt olarak kelimelerle ifade edebilirler. Zaman zaman çocuğunuzdan anneciğim seni çok seviyorum veya cildin o kadar yumuşak ki, ya da hatta anne ben seninle evlenmek ve hep beraber olmak istiyorum gibi sözler duyabilirsiniz bunların hepsi aynı anlama gelir.

Sizi teselli eder:

Bazen sizinle kurduğu empatiye hayretler içinde kalabilirsiniz, sizin ağladığınızı gördüğünde mendilini size getirebilir veya sizin canınız acıdığında gelip sizi öpebilir. Yavrunuzun canı acıdığında veya üzüldüğünde siz onu nasıl teselli ediyorsanız, o da aynısını taklit edebilir. Aslında bu, psikologlara göre bir hayata tutunma yöntemidir. Unutmayın onun tek dünyası var, o da sizsiniz ve bu dünyanın zarar görmesine hasar görmesini asla istemez, bu yüzden de bazı sıkıntılar olduğunda bunları düzeltmek için elinden geleni yapar.

Diliyle sizi yaralar:

Evet sevgi asla zarar vermemeli, ancak söz konusu çocuklar olunca, malesef bazen olay bu noktaya da gelebilir. Çocuğunuzun istediği bir şeyi yapmadığınızda veya onun duygularını incittiğinizde bazen size hakaret düzeyinde sözlerle saldırabilir. “Anne sen kocaman bir salaksın” ya da daha da korkuncu “senden nefret ediyorum” bile diyebilir. Bu sözleri işitmenin çok tatsız olduğunun farkındayım, ama aslında hoşunuza gitmese de bunlar da çocuğunuzun sizi ne kadar önemsediğinin kanıtlarıdır. Aslında size hakaret etmesi, kötü sözler söylemesi, “beni senden daha fazla kimse üzemez, işte bu yüzden ben de aynı şekilde seni üzeceğim” demenin kısa bir yoludur.

Size hediyeler verir:

Çocuğunuzdan bir çiçek buketi, parlak bir taş veya kendi yaptığı bir resim ya da bir çikolatalı bir hediye alabilirsiniz. Çocuğunuzun eğlenceli ve de sizi duygulandıran bu küçük hediyeleri, aslında onun için ne kadar özel olduğunuzu göstermenin bir yoludur.

Dönüşünüzü kutlar:

Belli bir süre ayrı kaldıktan sonra geri döndüğünüzde size özel ilgi gösterecektir. Boynunuza atlar, size sarılır öper, o gün bütün yaptığı şeyleri size göstermek için özel çaba gösterir ve inanın giderken ciyak ciyak ağlasa bile yine bunları yine de yapacaktır.

 

Kaynak:

http://www.doktoramcam.com/Makale/Detay/cocugum-beni-sevmiyor-mu/1486

Bu makale de ilginizi çekebilir:

Ortopedik Ayakkabı Her Çocuğa Gerekli mi?

 

 
Toplam blog
: 374
: 1291
Kayıt tarihi
: 04.08.11
 
 

09.05.1970 tarihinde İstanbul’da doğdum. İlköğrenimimi Göztepe Yeşilbahar İlkokulu’nda yaparak 19..