Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '12

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuğum yemek yemiyor

Eğer çocuğunuz yemeği reddediyorsa bu, size karşı kullandığı güçlü bir silahtır. Çocuğunuzla aranızda yaşanan “yemek yeme-yememe” sorununun devam etmesi, çocuğunuzda duygu, durum bozukluğuna kadar varan sorunlara neden olur. Yemek saatlerinde kabuslar yaşayarak, deyim yerindeyse çocuğunuzla bir tür savaşa girersiniz. Genellikle de savaşı çocuğunuz kazanır.

Yeme sorunu olan çocuğunuzu, hassasiyetle izlemelisiniz. Ağırlık ve boy persentilleri varsa öncelikle bunları karşılaştırarak, ölçümlerinin 3. persentilin altına düşmesi halinde, büyüme-gelişme geriliği açısından çocuğunuzun incelenmesi gerekir.

İştahsızlık, çocuğun besini almamak istememesiyle ortaya çıkan bir durumdur. Anemi, barsak parazitleri, hastalıklarçocukta iştah kaybına neden olabilir. Çocukların birçoğu yemeğe karşı iştahsızken, birçoğu da yemeyi reddeder ya da seçici davranır. Bu durum, özellikle 2 yaş civarında sık rastlanan olumsuz yeme davranışlarıdır. Çoğu durumda çocuk iyi besleniyor, ancak ailenin beklentisi doğrultusunda yemiyordur.


 

 

 
Toplam blog
: 51
: 3947
Kayıt tarihi
: 07.09.08
 
 

1991 yılında istanbul üniversitesinden mezun oldum. O yıldan beri, pedagog, psikolojik danışman o..