Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Çocuğunuz Başım Ağrıyor Diyorsa Dikkat!...

Çocuğunuz Başım Ağrıyor Diyorsa Dikkat!...
 

10 yaşındaki çocuğun resmi "My Headache"


Çocuklarda Baş Ağrısı ve Migren

Çocuklarda baş ağrısı düşünüldüğünden daha fazladır. Çocuk başının ağrıdığını söylüyorsa öncelikle bu durum bir sorun olarak kabul edilmelidir. Çocuklarda büyüklerdeki migren ataklarına benzer şiddetli ağrı beklememek gerekir. Çocukluk çağı migrende baş ağrısı şiddetli değildir hatta bazen hiç olmayabilir.

Muayenesinde sorun olmayan hastanın ağrısının özellikleri tanıyı koydurur. En önemli özellik baş ağrısının günlük yaşamı engelleyecek düzeyde olmasıdır. Ağrı yoksa aura ya da kusma atakları tipiktir. Tüm şikâyetlerin ataklar halinde olması, atak aralarında hastanın normal olması da bir diğer ayırt ettirici özelliktir.

Bilinmelidir ki: “Çocuklar baş ağrısını ilgi çekmek için ya da mazeret olarak kullanmazlar.”

Migrenli çocukları anlamak için onları iyi gözlemlemek gerekir. Migrenli çocuk bir gün nedensiz hastalanır, ertesi gün hiç hastalanmamış gibi hayatına devam eder. Oyun, televizyon seyretme, bilgisayar gibi en sevdiği şeyleri yapmayı bırakıp odasına çekilir, durgunlaşır, halsizleşir, soluklaşırsa migren akla gelmelidir. Çocuklarda tekrarlayan bulantı, kusma, karın ağrısının da migren olabileceği unutulmamalıdır.

Migrenli çocuklar genellikle sessiz, sakin, okulda başarılıdır. Araba tutması ve annelerinin migrenli olması çoğunluğunun ortak özelliğidir. Migrenli annelerin çocuklarında %70 oranında migren gelişir.

Çocuklarda baş ağrısız migren çeşitleri:

Çocuklarda nadir rastlanan farklı migren tipleri (migren ekivalanları) de vardır. Bunlardan, alternan hemipleji ve hemiplejik migren atakları çok nadirdir. Tekrarlayan ekstremite ağrıları, okul çağı çocuklarında dönemsel olarak ortaya çıkar. Açıklayıcı bir nedeni bulunamayan bacak ağrıları çok dikkate alınmaz ve büyüme ağrısı olarak geçiştirilir.

Periyodik kusma atakları, sadece karın ağrısı yakınmasıyla seyreden abdominal migren veya periyodik karın ağrıları olarak adlandırılan nadir durumların da migren atağı olduğu unutulmamalıdır.

Çocuklarda ilaçsız migren tedavisi:

Tedavide en başarılı nöral terapidir ama erişkinlerdeki gibi uygulanmamalıdır çünkü belli bozucu alanlara yapılacak birkaç küçük uygulama çocuklarda migrenin kontrolünü sağlayabilmektedir.

Gökmen Yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasını okuyunuz.

Nasıl tedavi yapıyorum http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ sayfasına bakınız.

Migren, baş ağrısı, fibromiyalji, hastalıklar için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ tıklayınız.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..